Jongeren en daklozen dineren samen

Een mooie verbinding werd er gemaakt tussen de jongeren van Jongerencentrum ReZet en daklozen van dak- en thuislozenopvang de Herberg. Zij hebben samen gekookt en gegeten, er werden spelletjes gedaan, waaronder een tafeltennistoernooi en een dobbelspel met leuke prijzen.

De organisatie was in handen van stagiaire Emmelie Meijerink van Jongerencentrum ReZet. Zij moest voor haar eindopdracht een activiteit organiseren waarmee ze aansloot bij een maatschappelijk thema. Na een eerdere presentatie van de Herberg besloot ze een activiteit te organiseren waarbij twee doelgroepen, jongeren en dak- en thuislozen, met elkaar verbonden worden binnen het thema armoede en eenzaamheid. Op zondag 28 juni is er een heerlijke Marokkaanse maaltijd klaargemaakt, bedacht door de thuisloze Chafik. Door een groep van 20 personen is er gezellig gedineerd aan mooi gedekte tafels.Voor zowel de jongeren als de dak- en thuislozen een zeer geslaagde avond, met mooie gesprekken, veel gelach en wederzijds respect.  Zoals een bewoner van de Herberg mooi verwoordde;

“Er wordt vaak op ons neergekeken, maar we hebben vanavond een ontspannen, gezellige avond gehad, voor herhaling vatbaar? Dan nodigen we jullie graag uit in de Herberg”