Soepele start op de peuteropvang!

Programma 2-jarig kind op de peuteropvang

Als jouw peuter binnenkort naar de peuteropvang gaat, kan dat best spannend zijn. Voor sommige peuters is de overgang van huis naar de peuteropvang groot. Het kost ze moeite om te schakelen, om uit de routine van thuis te komen en mee te gaan in de structuur van de peuteropvang. Thuis is alles bekend en veilig, op een peuteropvang kom je in een groep met andere kinderen en pedagogisch medewerkers in plaats van papa of mama.

De basis voor ontwikkeling

Een soepele start draagt bij aan sociaal-emotionele veiligheid van het jonge kind. Dit is de basis om tot ontwikkeling en leren te kunnen komen. Heb je vragen of twijfels over de overgang naar de peuteropvang of heeft jouw kindje extra ondersteuning nodig? Dan is het programma 2-jarig kind naar de peuteropvang wellicht iets voor jullie. Neem dan contact op met de peuteropvang.

En dan?

Als de juf van de peuteropvang van jouw kind vindt dat het programma 2-jarig kind op de peuteropvang jullie kan helpen, worden jullie gekoppeld aan een student van het VVE-Platform. Deze student komt zes weken voor de start wekelijks bij jullie thuis. Tijdens deze huisbezoeken maakt de student kennis met jouw kind én met jullie als ouders. Jouw kindje wordt voorbereid op de groep waarin hij of zij straks naar toe gaat. Als ouder/verzorger word je in jouw eigen veilige omgeving bijgepraat en betrokken bij de ontwikkeling van jouw kind. Samen creëren jullie een voorspelbare, veilige omgeving voor jouw kind, zodat de overgang van thuis naar de opvang voor zowel de peuter als de ouders soepeler verloopt.

Het programma 2-jarig kind op de peuteropvang is een samenwerking tussen het VVE-Platform van Travers Welzijn en VVE-locaties in Zwolle.

 

 

Deze dienst omvat de volgende thema's