Groen moet je lekker veel doen!

Lekker porren met een stok in de modder, de drab tussen je vingers door laten glibberen. Madeliefjes plukken en een ketting rijgen. Paardenbloempluis blazen en kikkerdril vangen in de sloot. En wat is dát voor een beestje met al die kleine kriebelpootjes? Als je buiten bent met kinderen valt er van alles te beleven. Er is veel om je over te verbazen en verwonderen. Zonder dat daar heel veel voor nodig is. Je hoeft alleen maar de deur door te stappen en het grote buitenavontuur kan beginnen! Aan dat plezier, die verwondering dragen wij vanuit Travers Welzijn graag een steentje. Voor Travers Welzijn en Doomijn hebben we uitdagende Groenboxen ontwikkeld. Stevige, houten kisten gevuld met spelkaarten en bij de leeftijd passende spelmaterialen.

De Groenbox 0 – 4 jaar sluit aan bij het ontdekken en spelen met al je zintuigen. Stokken om te porren en te roeren, bakjes om in te verzamelen, grote loepen om dat gekke beestje eens héél goed te kunnen bekijken. Geplastificeerde kaarten met spelsuggesties en een inspirerend ‘groen’ boek.

De Groenbox 4 – 12 jaar sluit aan bij ontdekken, spelen én de ‘weethonger’  van kinderen. Wat is dit, hoe werkt het, hoe heet het? Touwen om te knopen, trechters en maatbekers om te vullen, schepnetten om te vissen, loepen en spiegels om te speuren. Heel veel groene spelsuggesties en een map vol zoekkaarten.

Deze dienst omvat de volgende thema's