Hoe leer je jongeren respectvol met elkaar omgaan als het gaat om intimiteit en seksualiteit? Wat is experimenteren en wanneer is het schadelijk voor henzelf of iemand anders? Hoe voorkom je seksueel grensoverschrijdend gedrag? Maak kennis met ‘Ik ben van mij’ een succesvolle methode die uitgaat van jongeren zelf!

Dit filmpje legt duidelijk uit wat ‘Ik ben van mij’ inhoudt

‘Ik ben van mij’ wordt in Zwolle ondersteund door het jongerenwerk van Travers Welzijn en richt zich op jongeren tot 23 jaar. In Zwolle worden onder andere studenten, jongeren en stagiairs ingezet als ‘changemaker’. Ze bedenken activiteiten, acties, workshops waarmee de thema’s van ‘Ik ben van mij’ onder de aandacht van jongeren kunnen worden gebracht.

Een voorbeeld hiervan is de workshop ‘sexting’ die door changemakers is ontwikkeld. Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan de mogelijke gevolgen van sexting, maar we bieden ook tips en tools om sexting zo veilig mogelijk te houden. De realiteit blijft immers dat jongeren het ontzettend interessant vinden en er vaker mee geconfronteerd worden dan dat ze zelf zouden willen.

Eén van de krachten van ‘Ik ben van mij’ is peer-to-peer education: voor jongeren, door jongeren. Jongeren gaan met elkaar en changemakers op een laagdrempelige manier in gesprek over de thema’s van ‘Ik ben van mij’.

‘Ik ben van mij’ Zwolle biedt:

  • Workshop ‘Sexting’
  • Weerbaarheidstraining
  • Op maat gemaakte activiteiten/workshops

Meer weten, inhuren of changemaker worden?  Neem gerust contact op met Elmer of Laura.

Volg ons ook op Instagram!

 

 

 

 

 

Deze dienst omvat de volgende thema's