ReMovez; let’s dance!

ReMovez is een een gezellige groep meiden die wekelijks (dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur)  in Jongerencentrum ReZet bij elkaar komt om elkaar te ontmoeten, te praten en natuurlijk om te dansen. Iedere bijeenkomst heeft dezelfde opbouw. De meiden beginnen de avond samen met de jongerenwerker met een lekker warm kopje thee. Tijdens dit moment wordt besproken hoe iedereen erbij zit en hebben de meiden zelf een vraag rondom weerbaarheid, seksualiteit of een ander thema, voorbereid. Zo kan het de ene keer gaan over zwangerschap of sexting, maar een volgende keer ook over hoe je in je vel zit. Na dit vaste blokje is het tijd om te gaan dansen! Onder leiding van een van de instructrices worden nieuwe choreografieën geoefend en oudere herhaald.
Maar er wordt niet altijd gedanst, soms wordt er een andere workshop geregeld. Zo hebben ze al eens een worskhop zang, yoga, mode of theater gekregen.

Bij ReMovez is niet het doel om een professionele dansformatie te worden. Fun, gezelligheid en jezelf kunnen zijn is wat voorop staat. Daarentegen geeft de groep wel regelmatig toffe optredens. Om de sfeer en de groep “veilig”te houden heeft de groep zelf 5 gouden regels bedacht, namelijk:

  1. What happens at ReMovez, stays at ReMovez
  2. Elkaar respecteren
  3. Jezelf kunnen zijn
  4. Geen ruzie, dus problemen of irritaties uitpraten
  5. Toestemming vragen om te filmen

ReMovez richt zich op meiden die op de middelbare school zitten en staat open voor alle meiden in die leeftijdscategorie.

We zijn echt een vriendengroep geworden, je kunt hier alles zeggen en wordt nooit raar aangekeken. Of je er nu net een week bij zit of al een jaar, iedereen is welkom! – Deelneemster van Removez

Waarom ReMovez werkt!:

– De (soms kwetsbare)meiden ontwikkelen hun talenten, wat hun zelfbewustzijn en weerbaarheid bevordert.

– De meiden hebben een plek en vertrouwenspersoon (jongerenwerker) waar ze naartoe kunnen met vragen en ideeën.

– De meiden durven zichzelf te zijn, kunnen alles vertellen en er ontstaan vriendschappen