Taalcoaching

Als je als ouder de Nederlandse taal niet goed beheerst, is het lastig om je kind te helpen met de Nederlandse taal.  Taalcoaching ondersteunt jouw kind bij het verbeteren van Nederlands als tweede taal. Hierbij gaan we ervan uit dat de basis aanwezig is.

De coaching

Wekelijks komt een vrijwilliger of student bij jou thuis langs. De eerste keren gaat een medewerker van team Taal & Gezin mee. Tijdens het huisbezoek gaan we aan de slag met het vergroten van de woordenschat, het leren lezen, spreken en begrijpen van de Nederlandse taal. Dit doen we op een speelse manier, bijvoorbeeld door liedjes te zingen of spelletjes te spelen.

Als ouder word je meegenomen in de begeleiding, zodat jij de vaardigheden leert die jij nodig hebt om je kind te stimuleren. Als ouder kun je ook in gesprek met de medewerker van team Taal & Gezin om te bespreken wat jij nodig hebt om de taal beter te leren.

Aanmelden

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met team Taal & Gezin via 038-4555594 of via m.suijlekom@travers.nl. Je kunt je aanmelden via dit formulier.