Travers Welzijn zoekt een energieke en proactieve jongerenwerker (29 uur p/w)!

Het is heerlijk weer! Met de wind in je rug fiets je naar OBS de Springplank. Daar begin je de dag met een warme kop thee. Een moeder vertelt dat haar dochter het erg spannend vindt om naar de middelbare school te gaan. Je vertelt haar over het project School’s Cool en maakt een afspraak om hier verder over door te praten. Je pakt je spullen in en loopt naar je fiets. Iets verderop roepen een paar jongeren je naam. Je fietst nog even langs ze om een praatje te maken en vervolgt je weg naar je volgende afspraak. Samen met je collega jeugdwerker ga je de vakantieactiviteit Jeugdland voorbereiden. Wat wordt het thema? Wanneer gaan we met de vrijwilligers brainstormen? Na de lunch is het tijd om met de bakfiets vol gave sport- en spelattributen de buurt in te gaan. Halverwege de middag vertrek je naar de meidenclub. De meiden hebben zelf het thema ‘opa en oma’ gekozen. Vol enthousiasme vertellen ze over hun grootouders. Je kijkt op de klok. Snel naar huis om wat te eten, want vanavond staat de jongerenclub in de Indische buurt op het programma!

Bij dit prachtige werk kunnen we in stadsdeel Oost jouw hulp gebruiken. Het team van Zwolle-Oost zoekt een energieke, proactieve jongerenwerker die van aanpakken weet, stevig in zijn of haar schoenen staat en generaties kan verbinden. Dit alles doe je in samenwerking met je team! Word je al enthousiast? Lees dan verder!

WAT GA JE DOEN?

Geen dag is hetzelfde als jongerenwerker, maar dat hoeven wij je vast niet uit te leggen! Je bent vooral uitvoerend bezig. Ervaring in het werken met jongeren is belangrijk.
De belangrijkste punten:

 • Contact leggen en onderhouden met jongeren (10-23 jaar), ouders/verzorgers, basisscholen, voortgezet onderwijs, Sociaal wijkteam en verenigingen.
 • Je speelt proactief in op relevante thema’s en vraagstukken in de wijk, zoals armoede, pestgedrag, sociale media en gezonde leefstijl.
 • Meiden in de wijk zijn een belangrijke doelgroep. Jij kunt ze met jouw enthousiasme en kennis coachen en empoweren.
 • Het organiseren van activiteiten die een gezonde leefstijl bevorderen.
 • Het organiseren van activiteiten die jongeren helpen bij het ontwikkelen van hun talenten, sociale competenties en het realiseren van duurzame vriendschappen.
 • Participatie van jongeren en buurtbewoners op de kaart zetten en daar zelf naar handelen.
 • Het signaleren – en zichtbaar maken – van vraagstukken die leven bij jongeren en ouders in Zwolle-Oost.
 • Signaleren van kansen op straat.
 • In samenwerking met de jeugdwerker (4-16 jaar) en de individueel gerichte jongerenwerker (10-23 jaar) uitvoering geven aan de jeugd- en jongerenopgaven binnen het wijkgerichte welzijnswerk van team Oost.

WIE BEN JIJ? OF WIE ZOEKEN WIJ?

Wij zoeken iemand die passie heeft voor wijkgericht en preventief werken. Iemand die jongeren en andere buurtbewoners in beweging krijgt en in hun kracht zet. Verder vragen wij het volgende van onze nieuwe collega, hij of zij:

 • Heeft een relevante sociale mbo of hbo-opleiding en heeft ervaring in het welzijnswerk.
 • Is flexibel, sportief en energiek.
 • Heeft kennis en ervaring in het werken met jongeren in kwetsbare situaties.
 • Is creatief en resultaatgericht in visie en vorm.
 • Heeft pedagogische basiskennis.
 • Werkt methodisch en themagericht en zet activiteiten in als middel, niet als doel.
 • Is in staat om met partners uit de wijk samen te werken.
 • Is zelfstandig, maar kan ook goed samenwerken.
 • Is een belangenbehartiger voor jongeren en ouders.

VOOR WIE GA JE WERKEN?

Travers Welzijn zet zich in om Zwolle nog mooier en socialer te maken. Samen met bewoners en partners werken we aan een omgeving die toekomst biedt voor iedereen waar het normaal is dat mensen naar elkaar omkijken. Dit doen we vanuit drie kernwaarden. Zo zijn we een bron van groei; ontwikkelingsgericht voor onze buurtbewoners, partners en medewerkers. We verbinden mensen en organisaties, actieve Zwollenaren en Zwollenaren die hulp nodig hebben. Dit doen we op een onderscheidende manier: onafhankelijk, herkenbaar en hier en daar eigenzinnig.
Zwolle is een krachtige stad in welzijnswerk. Je gaat dus niet voor iemand werken, maar je gaat samen met ons werken. Kwetsbare en weerbare inwoners van Zwolle in hun kracht zetten is het uitgangspunt!

DE WIJK

Zwolle-Oost is een mooie multiculturele, veerkrachtige wijk waar veel samenwerkingspartners van ons gehuisvest zijn. Op veel terreinen gaat het goed in Zwolle-Oost, wel zijn er straten en buurten waar verborgen armoede is en niet iedereen goed mee kan doen. Wij werken met een positieve insteek aan samenlevingsopbouw.

WIE ZIJN WIJ? EN WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN?

Wij zijn een organisatie waar jouw groei en ontwikkeling heel belangrijk is. Daarom bieden wij goede scholingsmogelijkheden en hebben wij een eigen Travers Academie waar je aan kunt deelnemen.

 • Op deze functie is de cao Sociaal Werk van toepassing. De functie is ingeschaald in salarisschaal 6 of 8. Mede afhankelijk van je opleiding en ervaringsjaren. Hier gaan wij samen zeker uitkomen.
 • Deze functie is voor 29 uur per week.
 • Wij bieden bij aanvang een dienstverband van een jaar aan en hebben de intentie, bij wederzijds goed vinden en ongewijzigde economische omstandigheden, dit te verlengen.

Ben jij na het lezen enthousiast geworden? En zou je ons team en daarmee Zwolle-Oost met jouw kennis en kunde willen versterken? Upload dan hieronder jouw motivatie!

Zorg ervoor dat jouw motivatie binnen is vóór 11 januari. Op 15 januari gaan we de eerste gesprekken voeren. De tweede gesprekken vinden plaats op 16 januari. Houd je deze data vrij?

VRAGEN?

Op 7 januari houden wij een inloopmoment in de Drijber (Burgemeester Drijbersingel 11). Tussen 18.00 en 19.30 uur kun je ons al je vragen stellen over de functie en vertellen wij je over ons welzijnswerk.

SOLLICITEREN

 • Geaccepteerde bestandstypen: pdf, doc, docx.
 • Geaccepteerde bestandstypen: pdf, doc, docx.
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.