Foto-expositie Politiekids Holtenbroek

Meer dan 5.000 foto’s maakte projectfotograaf Perry van der Ploeg van de Politiekids in Zwolle. Op woensdag 31 mei openden wethouder Vedelaar en teamchef de Kruijff een expositie met een selectie van vijftig foto’s namens de gemeente en de politie.

Politiekids in beeld
Projectfotograaf Perry van der Ploeg bracht de afgelopen jaren de Politiekids en hun activiteiten en acties uitgebreid in beeld. In totaal leverde dat meer dan 5.000 foto’s op. Dat zijn er teveel om allemaal te laten zien. Daarom zijn er uit de 5.000 foto’s de vijftig meest mooie en indrukwekkende geselecteerd. Door de foto-expositie krijg een uitstekend beeld van het project.

Expositie
De expositie is te bezichtigen tot 30 september in de foyer van het hoofdbureau van Politie.

Politiekids gaan door alle culturen heen
René van Rijn is vanuit Travers als opbouwwerker bij Politiekids betrokken: “We zijn als partners trots op wat we tot nu toe bereikt hebben. Politiekids is echt een begrip geworden. Het project gaat door alle culturen heen en er is bij iedereen veel enthousiasme. We doen het voor de kinderen. Maar met het project werken we ook aan het vergroten van de wijkveiligheid en proberen we jeugddelinquentie te voorkomen.

Spectaculaire beelden
We zochten als partners naar een manier om naar buiten toe te kunnen tonen wat we allemaal doen met Politiekids en wat de effecten ervan zijn in de wijk. Een mooi moment  was de deelname aan Koningsdag in Zwolle vorig jaar. Voor dit jaar zochten we wat nieuws. De activiteiten die we doen, leveren vaak spectaculaire beelden op. Onze fotograaf Perry van der Ploeg kwam met het idee van een foto-expositie. Wat nu mooier dan met hulp van foto’s al die prachtige momenten te delen. We hebben alweer plannen om er een rijdende expositie van te maken. We denken zelf aan het stadhuis, bibliotheken en buurthuizen.”

Al meer dan 130 Politiekids opgeleid
Het project Politiekids Zwolle/Holtenbroek draait alweer drie jaar in Zwolle. Momenteel wordt alweer de zesde lichting getraind. Daarmee bestaat het team van Politiekids al uit meer dan 130 opgeleide kinderen. Het project is een begrip, niet alleen in de wijk Holtenbroek maar ook daarbuiten.

Project Politiekids
Politiekids is een project waaraan veel organisaties een bijdrage leveren. Kernpartners zijn Travers Welzijn en de  Politie Zwolle. Daarnaast worden bijdragen geleverd door de basisscholen in Holtenbroek, Atletiekvereniging AV PEC 1910, Sociaal Wijkteam Zwolle-Noord, Het Rode Kruis, de Brandweer, ROC Deltion College, Doormijn kinderopvang, en Sportservice Zwolle. Politiekids zoekt de samenwerking met de jeugd, ouders, buurtbewoners, aanwezige professionals en bestaande organisaties in de buurt. Samen creëren zij een sterk pedagogisch klimaat.

 

;