Gezocht: Steunouders (m/v)

Gezocht: steunouders (m/v)

Stel je hart en je huis open voor een kind!

Wil je als vrijwilliger een gezin helpen en vind je het leuk om met kinderen om te gaan? Dan is steunouder misschien iets voor jou. Als steunouder zorg je één dagdeel per week voor een kind van ouders die (tijdelijk) een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van een burn-out, spanningen en (financiële) zorgen, een éénoudergezin of een mantelzorgsituatie.

Je biedt het kind een plek waar het zichzelf mag zijn, energie opdoet en lekker kan spelen.

Iedereen is welkom om steunouder te zijn. Man, vrouw, samenwonend of alleenstaand, zelf kinderen of niet: als jij ruimte in je hart en huis hebt om wekelijks een kind een fijne tijd te geven, meld je dan bij ons aan! De voorwaarde is dat je kinderen een veilige en aanvullende gezinsomgeving kunt bieden.

We hebben op dit moment aanvragen in alle wijken in Zwolle openstaan en met name in de Aa-landen en Stadshagen. Soms voor één kindje en soms voor twee. Ook zoeken we steunouders voor kinderen die wat extra begeleiding nodig hebben (bijvoorbeeld vanwege ASS of hechtingsproblematiek).

Aanmelden

Iets voor jou of voor jullie? Stuur ons een mail met je telefoonnummer via steunouder@travers.nl.

Wij nemen dan contact op voor een kennismakingsgesprek bij je thuis. Ook vragen we je om een Verklaring Omtrent gedrag -deze wordt door ons vergoed- en referenties aan te leveren. Vervolgens bieden we een tweedaagse training waarin we onder andere bespreken hoe je samenwerkt met de vraagouder en praktische afspraken maakt en hoe je echt luistert naar kinderen zodat je vanuit gedrag behoeftes leert herkennen.

Uiteraard is er vanuit ons zorgvuldige begeleiding bij de start en de match en je kunt ook op elk moment terugvallen op onze steunoudercoördinator.

Help een gezin in Zwolle en word steunouder!

;