Met een kop koffie op je bureau start je je werkdag. Je checkt je mail en vertrekt naar de vergadering van de werkgroep ‘Bereikbaar, Toegankelijk en Bruikbaar ’. Eva zwaait naar je wanneer je het parkeerterrein op komt lopen. Zij is één van de ervaringsdeskundigen waarmee je een strategie uit gaat zetten om het gemeentelijk vastgoed de komende jaren op toegankelijkheid te toetsen. Na de vergadering ga je op pad met uitvoerders en ontwerpers van de gemeente. Samen met de werkgroep ‘Bewustwording’ heb je een route uitgezet die de uitvoerders vanuit een rolstoel moeten afleggen. Aan het einde van de dag geef je een terugkoppeling en bespreek je met stratenleggers, wijkbeheerders en ontwerpers van de gemeente wat de grootste hindernissen zijn voor mensen met een beperking. Je sluit jouw dag af bij de netwerkbijeenkomst van de mobiliteitsvisie. Je hebt het over meer toegankelijk openbaar vervoer en legt contact met andere netwerkpartners. Een geslaagde avond, want je hebt een aantal interessante partijen gesproken die graag met jou in contact komen. Nu op naar huis, morgen weer een dag!

Een samenleving waarin iedereen, met of zonder beperking, volwaardig kan meedoen. Dat is de inzet van Toegankelijk Zwolle. En daarom zijn wij op zoek naar een Projectleider Toegankelijkheid. Iemand die met zijn of haar werkzaamheden een bijdrage levert aan de maatschappelijke inclusie van mensen met een beperking, vanuit de focus van toegankelijkheid. Denk jij die persoon te zijn? Lees dan verder!

WAT GA JE DOEN?

Geen dag is hetzelfde, maar dat hoeven wij je vast niet uit te leggen! De punten die wij belangrijk vinden:

 • Je bent verbinder en adviseur voor alle relevante partijen in de stad. Dat betekent dat je een eerste aanspreekpunt bent maar ook dat je contacten onderhoudt en nieuwe partijen betrekt bij projecten.
 • Je informeert, ondersteunt en inspireert de ervaringsdeskundigen van Toegankelijk Zwolle.
 • Je coördineert de werkgroepen van Toegankelijk Zwolle.
 • Je adviseert de gemeente en andere relevante organisaties t.a.v. het beleid en de uitvoering op inclusie.
 • Je organiseert activiteiten gericht op de bewustwording rondom toegankelijkheid, zoals een rolstoelbasketbaltoernooi, stadexpedities of netwerkbijeenkomsten.
 • Je organiseert netwerk- en/of voorlichtingsbijeenkomsten.
 • Je beheert de website van Toegankelijk Zwolle, schrijft online nieuwsbrieven, bent aanspreekpunt voor de pers en houdt de social mediakanalen actueel.

WIE BEN JIJ? OF WIE ZOEKEN WIJ?

Wij zoeken iemand die passie heeft voor wijkgericht en preventief werken. Iemand die net zo graag met de jeugd als met volwassenen werkt. Verder vragen wij het volgende van onze nieuwe collega, hij of zij:

 • heeft een relevante HBO opleiding met daarbij kennis van inrichting openbare ruimte en gebouwen(in relatie tot toegankelijkheid) en groepsdynamica.
 • heeft affiniteit met mensen met een beperking.
 • heeft gevoel voor politiek en bestuur en kan goed met verschillende belangen omgaan.
 • weet van aanpakken. Is standvastig en laat zich niet tegenhouden door weerstand.
 • onderneemt actie daar waar mogelijkheden liggen.
 • kan ideeën en meningen zowel mondeling als schriftelijk in begrijpelijke taal aan anderen duidelijk maken.
 • kan snel schakelen tussen verschillende niveaus.

VOOR WIE GA JE WERKEN?

Travers Welzijn zet zich in om Zwolle nog mooier en socialer te maken. Samen met bewoners en partners werken we aan een omgeving die toekomst biedt voor iedereen waar het normaal is dat mensen naar elkaar omkijken. Dit doen we vanuit drie kernwaarden. Zo zijn we een bron van groei; ontwikkelingsgericht voor onze buurtbewoners, partners en medewerkers. We verbinden mensen en organisaties, actieve Zwollenaren en Zwollenaren die hulp nodig hebben. Dit doen we op een onderscheidende manier: onafhankelijk, herkenbaar en hier en daar eigenzinnig. Zwolle is een krachtige stad in welzijnswerk. Je gaat dus niet voor iemand werken, maar je gaat samen met ons werken. Kwetsbare en weerbare inwoners van Zwolle in hun kracht zetten is het uitgangspunt!

WIE ZIJN WIJ? EN WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN?

Wij zijn een organisatie waar jouw groei en ontwikkeling heel belangrijk is. Daarom bieden wij goede scholingsmogelijkheden en hebben wij een eigen Travers Academie waar je aan kunt deelnemen.

 • Op deze functie is de cao Sociaal Werk van toepassing. De functie is ingeschaald in salarisschaal 8.
 • Deze functie is voor 32 uur per week.
 • Wij bieden bij aanvang een dienstverband van een jaar aan en hebben de intentie, bij wederzijds goed vinden en ongewijzigde economische omstandigheden, dit te verlengen.

Ben jij na het lezen enthousiast geworden? En zou je ons team en daarmee Zwolle met jouw kennis en kunde willen versterken?

Upload dan jouw motivatie hieronder.

Zorg ervoor dat jouw motivatie binnen is vóór 11 januari. Op 17 januari gaan we de eerste gesprekken voeren. De tweede gesprekken vinden plaats op 22 januari, houd je deze data vrij?

VRAGEN?

Heb je vragen of wil je meer weten over deze vacature? Mail of bel naar: Jos Legebeke 06-43198191 | j.legebeke@travers.nl

 • Geaccepteerde bestandstypen: pdf, doc, docx.
 • Geaccepteerde bestandstypen: pdf, doc, docx.
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.