Ons Grote Avontuur bereidt je voor op het ouderschap

Het krijgen van een baby heeft veel impact op je (gezins)leven. Er komen allerlei gedachten, gevoelens en veel nieuwe dingen op je af. Elke ouder ervaart dit weer op zijn of haar eigen manier, jij dus ook!

Als ouder ben je ontzettend belangrijk voor de groei en ontwikkeling van je kindje. Het is daarom ook erg belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt, zowel tijdens de zwangerschap als daarna. Maar hoe doe je dat? En hoe bereid je je goed voor op de komst van jouw kindje?

In Ons Grote Avontuur ga je aan de hand van een werkboek aan de slag met deze vragen. Je beantwoordt vragen over bijvoorbeeld de veranderingen in jouw lichaam en jouw gevoelens en gedachten, maar krijgt ook tips aangereikt die je kunnen helpen tijdens de zwangerschap en bij het ouderschap. Ook word je meegenomen in welke avonturen je tegen kunt komen in het eerste levensjaar van je baby en hoe je hiermee om kunt gaan.

Pagina’s uit het werkboek

Aan de slag!
Dat hoef je niet alleen te doen. Samen met een medewerker van team Taal & Gezin bespreek je waar jij behoefte aan hebt. Welke vragen heb je en wat wil je graag leren? De medewerker komt in ieder geval in de eerste weken één keer per week bij jou thuis langs. Je bespreekt dan aan de hand van het werkboek hoe het met jou en je kindje gaat. Je kunt ook groepsbijeenkomsten bezoeken waar je andere ouders ontmoet en gedachten en ervaringen kunt uitwisselen.