School’s Cool is er voor jou!

Hoe plan je je huiswerk? Wat zijn goede manieren om te leren voor een toets? Deze vragen houden je vast bezig als je bijna naar de middelbare school gaat. Een spannende, maar ook een hele leuke tijd! Je krijgt een nieuwe klas, andere leraren en (meer) huiswerk.

Om je goed voor te bereiden op de brugklas, kun je hulp krijgen van een mentor van School’s Cool. Deze (vrijwillige) mentor komt bij jou thuis en helpt je op weg bij het maken van je huiswerk en het leren voor een toets. De mentor helpt je ook bij het indelen van je tijd, zodat je op tijd je huiswerk af hebt en tijd overhoudt voor leuke dingen! De begeleiding start halverwege groep 8 en duurt maximaal anderhalf jaar. Je krijgt handige tips zodat je het na de begeleiding alleen kunt doen. De mentor kan jou ook uitleggen hoe het is op de middelbare school. Super handig, want zo weet je van tevoren wat je kunt verwachten!

Aanmelden

Wil jij graag hulp van een mentor van School’s Cool? Meld je aan!

 

Aanmeldformulier School’s Cool

  • MM slash DD slash YYYY
  • MM slash DD slash YYYY

Wat doet een mentor?

Een mentor ondersteunt bij het plannen van huiswerk en helpt hoe je het beste kan leren, maar ook op sociaal emotioneel gebied. Hoe maak je nieuwe vrienden? Hoe fiets je naar school? De begeleiding is maatwerk en afhankelijk van de hulpvraag en interesses van het kind. Houden jullie beiden van schilderen? Dan pakken jullie de kwast en kletsen jullie ondertussen bij. Ook kunnen jullie samen een spel spelen of naar buiten om bijvoorbeeld te voetballen of iets anders actiefs te doen. Je bent echt een maatje in, voor de meeste kinderen, een best wel spannende fase. De begeleiding van een kind duurt gemiddeld 1 tot 1,5 jaar. De contactmomenten vinden wekelijks bij het kind thuis plaats.

Lijkt het jou mooi om je hiervoor in te zetten, meld je dan aan via onderstaand formulier en er wordt z.s.m. contact met je opgenomen.

Aanmeldformulier Mentor School's Cool

Aanmeldformulier voor mentor bij School's Cool
Naam(Required)
MM slash DD slash YYYY
Beschikbaarheid