Wat wil jij beleven op de Eemhoeve?

Het terrein van Wijkboerderij de Eemhoeve wordt opnieuw ingericht! Na maanden brainstormen, ideeën ophalen en schetsen is het moment eindelijk daar: de schop gaat in de grond!

In oktober zijn we begonnen. Coördinator Monique vertelt daar meer over in deze video.

De komende maanden gaan we samen met twaalf enthousiaste bewoners en in samenwerking met grondverzetbedrijf Mulder-Eykelkamp het terrein aanpakken. Hier vind je het definitieve ontwerp.

Wat gaat er gebeuren?

Er zijn twee thema’s die een plekje krijgen op het nieuw ingerichte terrein: natuurlijk spelen en biodiversiteit. Dat betekent het volgende:

Watergangen en sloten
De oude watergangen en sloten op het terrein worden hersteld en opgeschoond. Daarnaast worden er twee nieuwe poelen aangelegd, onder andere voor de varkens, padden en andere kleine dieren.

Natuurlijk speelterrein
Vanuit het terras aan de zijde van de Middelweg, op een deel van de huidige ezelweide, wordt een natuurlijk spelen terrein gerealiseerd. Een speelterrein voor kinderen met en zonder beperking.

Beplanting
Er worden hagen en struiken geplant. Dit zorgt voor schaduw- en schuilplekken voor grote en kleine dieren. Daarnaast komen er een aantal nieuwe bomenrijen, een insectenhotel, een egelschuilplaats en een paddenschuilplaats. Ook het nieuw aan te leggen kruidenmengsel bij de sloten maakt meer biodiversiteit mogelijk. Door onderdoorgangen in het hekwerk te maken, kunnen egels en andere kleine dieren onder of door het hekwerk heen.

Wandelpad naar moestuin
Er wordt een rolstoeltoegankelijk wandelpad vanuit de activiteitenruimte rechtstreeks naar de moestuin aangelegd.

Beleefpad
Op het Natuurlijk Spelenterrein komt een Beleefpad. Door het aanleggen van hagen en struiken trekken we meer dieren en insecten naar de wijkboerderij.

Verder:

  • Het hekwerk rondom de boerderij wordt vervangen.
  • De garagebox die als opslag dient voor de materialen van de ijsvereniging en het Huttendorp, krijgt een stoerder uiterlijk.
  • Het parkeerterrein wordt vergroot en aangevuld met twee invalideparkeerplaatsen.
  • De zeecontainer en het oude kippenhok worden afgevoerd.

Op de hoogte blijven?

Volg ons dan op Facebook: https://www.facebook.com/eemhoeve.

Deze herinrichting is mogelijk dankzij een subsidie van Provincie Overijssel, het Hervormd Weeshuis en de Gemeente Zwolle.

Foto’s: Peter Denekamp