Een kijkje in de keuken én de natuur in tijdens Expeditie Wijs in de herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie trok Expeditie Wijs er weer op uit met een programma vol avontuur, verwondering en creativiteit! Twee dagen lang ontdekten de kinderen nieuwe smaken, gingen we de natuur in en konden we de energie kwijt met verschillende sport- en spelactiviteiten. 

De donderdag stond in het teken van een restaurantbeleving. In samenwerking met restaurant Saeed mochten tien kinderen een kijkje nemen in de keuken van een echt restaurant. Ze maakten couscoussalade, harissa-tomatensoep en een broodje met gegrilde groenten en genoten daarna samen van hun eigen gemaakte lunch.  

Ook bij restaurant Oak gingen zeventien kinderen aan de slag. Na een korte rondleiding maakten ze er  hun eigen salade en heerlijke nacho’s. Tijdens de mocktailworkshop leerden ze hoe je met verschillende siroopsmaken en halal bubbels een feestelijk drankje maakt. De dag werd afgesloten met gezellige spelletjes die de kinderen zelf mochten kiezen. 

Op vrijdag draaide alles om natuur en bewegen. Roofvogelexpert Ruben kwam langs met een opgezette zeearend, visarend en slechtvalk.  De kinderen luisterden vol bewondering en stelden veel vragen. Daarna was het tijd om buiten te spelen en een herfstknutselwerkje te maken met zelf gevonden kastanjes, dennenappels en takken.

Expeditie Wijs maakte ook deze herfstvakantie onvergetelijk met nieuwe ervaringen, ontdekkingen en vooral veel plezier!

;