Buurtbemiddelaar worden

Beschik je over goede sociale vaardigheden, kun je onbevooroordeeld naar anderen luisteren en onpartijdig blijven bij een conflict? En wil je die kwaliteiten inzetten om als buurtbemiddelaar samen met andere Zwollenaren bij te dragen aan de leefbaarheid in onze stad? Dan komen wij graag in contact met jou!

Buurtbemiddeling biedt boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk. Als buurtbemiddelaar begeleid je, samen met een collega buurtbemiddelaar, buren om onderlinge ergernissen of ruzies op te lossen.

Training
Voordat je aan de slag gaat, volg je kosteloos een driedaagse training. De eerste twee dagen volgen kort op elkaar. Je leert dan de methode van buurtbemiddeling toe te passen en oefent de fijne kneepjes van communiceren. Daarna ga je aan de slag! Buurtbemiddelaars gaan altijd met z’n tweeën op pad. Als beginnende buurtbemiddelaar start je samen met een ervaren bemiddelaar. Na ongeveer een half jaar vindt de derde en tevens laatste dag van de training plaats. Om te zorgen dat de basistraining optimaal aan blijft sluiten bij de praktijk, sluit de coördinator Buurtbemiddeling eens in de twee jaar een dagdeel aan bij de basistraining.

Team
Ons team bestaat uit ongeveer 30 buurtbemiddelaars: mannen en vrouwen van diverse leeftijden en achtergronden. Wij vinden het belangrijk dat je je collega’s goed leert kennen. Daarom neemt iedereen regelmatig deel aan intervisiebijeenkomsten en verdiepingstrainingen. Dit bevordert de samenwerking en draagt bij aan jouw deskundigheid en ontwikkeling.

Wat zoeken wij in jou?
Je kunt goed contact maken met mensen, goed luisteren en observeren. Ook kun je goed omgaan met emotionele reacties van mensen. Je kunt je onpartijdig opstellen en bent in staat om mensen hun eigen oplossingen te laten vinden. Je kunt de vertrouwelijkheid waarborgen en goed samenwerken.

Enthousiast? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek met Marianne Grooten, coördinator Buurtbemiddeling via m.grooten@travers.nl of via 038 750 83 00.