Gedoe met de buren? Wij helpen!

Buurtbemiddeling geeft praktische hulp om ergernissen en conflicten met buren zelf op te lossen. Buurtbemiddeling werkt met goed getrainde, deskundige vrijwilligers: de buurtbemiddelaars. Zij spelen niet voor rechter, vellen geen oordeel en geven ook geen adviezen. Zij begeleiden buren om (weer) met elkaar in gesprek te komen en samen zélf een oplossing te bedenken waar ze allebei tevreden over zijn. Groot voordeel is dat het probleem dan ook echt uit de wereld is. Buurtbemiddeling gaat stap voor stap en niet sneller of verder dan u zelf wilt. Alle informatie blijft vertrouwelijk. Soms blijken een of twee stappen al voldoende te zijn om een oplossing te vinden. Meer info? Bekijk dan de veelgestelde vragen hieronder.

Onderzoek Open Universiteit naar impact en historie

Buurtbemiddeling leidt in twee derde van de gevallen tot een positief eindresultaat en het vergroot het gevoel van veiligheid. Dat blijkt uit een onderzoek van de Open Universiteit naar de historie en impact van Buurtbemiddeling in Zwolle. Lees het volledige onderzoek.

25-jarig jubileum Buurtbemiddeling Zwolle

Op donderdag 9 september 2021 vierden we het 25-jarig jubileum van Buurtbemiddeling Zwolle. Bekijk een videoverslag en de foto’s van de bijeenkomst.

Landelijke campagne ter voorkoming van escalatie van burenproblemen

De landelijke campagne ‘Dát is makkelijk praten!’ is van start gegaan. Een initiatief dat tot stand is gekomen dankzij samenwerking van buurtbemiddelingsorganisaties uit het hele land. We willen met de campagne laten zien dat het belangrijk is om als buren tijdig het gesprek aan te gaan en samen tot een oplossing te komen. In de campagne staan vijf stappen centraal: kalmeer, kies het juiste moment, leg uit wat het met je doet, zoek samen naar een oplossing en maak afspraken waar je je beiden prettig bij voelt. Ga naar datismakkelijkpraten.nl of bekijk de video.

Veelgestelde vragen: