Nancy Froeling, Brahma Kumaris, spirituele academie

‘Brahma Kumaris is een spirituele organisatie, waar iedereen welkom is. Wie zich wil verdiepen in meditatie en lichter leven is welkom. Het idee achter onze lessen en bijeenkomsten is om koning over jezelf en over je gedachten te worden. Iedere maandagavond begeleid ik een open meditatie. Wie zin heeft, kan meedoen. Je hoeft geen ervaring met meditatie te hebben en je hoeft geen lid te zijn.
Voor die maandagavond zocht ik een mooie plek, met een goede sfeer. Die vond ik bij wijkboerderij De Klooienberg. We zitten in de ‘stal’ van De Klooienberg, een lichte groepenruimte waar allerlei activiteiten worden georganiseerd. Op maandagavond om 19.30 uur zijn wij er te gast.
De ruimte bevalt me goed. De Klooienberg is een bekende plek, die makkelijk te vinden en te bereiken is. Alleen al door de groene omgeving ben je er ‘even uit’. Het tarief voor het gebruik van de ruimte is vriendelijk, waardoor het voor een non-profitorganisatie als Brahma Kumaris ook betaalbaar is.’


Ben …, spin in het web op wijkboerderij De Klooienberg

‘Toen ik in 2014 als gevolg van de crisis mijn baan verloor, was ik niet van plan om thuis te zitten. Hier op de Klooienberg kan ik als vrijwilliger mijn steentje bijdragen aan de maatschappij. Ik ben hier vrijwel dagelijks. Ik bestier de moestuin, help vrijwilligers op weg, sta bezoekers te woord en verkoop groenten.
Mensen vertellen geregeld hun wel en wee aan mij. Ik luister graag naar hun verhaal. Blijkbaar straal ik iets uit waardoor mensen vertrouwen in me hebben.
Ik krijg energie van de resultaten die we hier met alle mensen neerzetten. We hebben de moestuin op orde gebracht, dat was een proces van jaren. En nu is er een enthousiaste vrijwilligersgroep die ervoor gaat. Het klikt.


Sander, dierverzorger op wijkboerderij De Klooienberg

‘De dieren voeren, ze aandacht geven, hun hokken schoonmaken en bezoekers vertellen hoe de dieren leven; ik doe alles wat met de dieren te maken heeft.
Ik ken de beesten en zie direct hoe het met ze gaat. Is hun vacht anders of gedragen ze zich onrustig of juist teruggetrokken, dan is er iets mis.
Ik laat kinderen ook meedoen. Laatst was er een kind dat mee wilde helpen het eendenhok schoonmaken. Van zijn moeder hoorde ik daarna dat het kind er een week over had gepraat. Dat doet me goed.
Ik kwam op het idee om hier vrijwilligerswerk te doen, toen ik hier langs wandelde tijdens een begeleidingsgesprek met RIBW. Ik woon hier namelijk vlakbij. Vanwege autisme heb ik geen betaalde baan. Ik kom hier gemiddeld twee keer per dag, een paar uur. Het is werk, maar ik heb er plezier in en het geeft me ritme en vastigheid.’