Annelynn deed via Vuurkracht veel positieve ervaringen op

In 2016 studeerde Annelynn af als journalist op Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ze had al gauw iets van “oké, wat nu?” Ze werkte als freelancejournalist en vanuit de Peperbus werd ze gevraagd om een artikel te schrijven over een nieuwe jongerengroep. Bij Wijkboerderij de Klooienberg ontmoette ze initiatiefnemer Arend Jan. Voor het interview vertelde hij haar over de plannen voor de jongerengroep Vuurkracht. Hoe meer vragen ze stelde, hoe enthousiaster ze werd over zijn antwoorden. Een paar weken later startte de eerste groep en raad eens wie daarbij was? Juist, Annelynn!

Alles goed voor elkaar, toch?

“Als ik naar mezelf kijk in die periode, rond 2016, zie ik iemand die erg twijfelt aan zichzelf. Voor de buitenwereld had ik het goed voor elkaar, ik had een eigen bedrijf, woonplek en fijne vrienden. Toch twijfelde ik over van alles en vroeg mijzelf af of het niet beter kon. Vuurkracht kwam per toeval op mijn pad. Tijdens het interview met Arend Jan gingen wij houthakken. Totaal onverwacht, maar ik merkte direct hoe leuk ik dat vond. Even uit mijn hoofd, dáár had ik behoefte aan. Hoewel ik graag in de natuur ben, werkte ik als freelancer veel binnen en meestal alleen. Ik merkte dat ik nieuwe mensen om mij heen miste. Van zoiets als Vuurkracht, had ik nog nooit eerder gehoord. In contact zijn met andere jongeren gecombineerd met buitenactiviteiten en werken aan jezelf, was voor mij perfect.”

Mijn deelname aan Vuurkracht

“Ik voelde al snel dat ik hier mijzelf mocht zijn en kon laten zien wie ik ben. Arend Jan gaf daar iedereen de ruimte voor. Tijdens de eerste bijeenkomst gingen we onze doelen opschrijven, ik wilde meer vertrouwen in mijzelf en in mijn bedrijf en carrière. Ik kwam er tijdens Vuurkracht achter dat leeftijdsgenoten ook struggles hebben, die vaak herkenbaar voor mij zijn. Anderen herkende ook mijn onzekerheden. Hierdoor voelde ik me minder alleen. Daar haalde ik kracht uit. Mijn probleem mocht er zijn en ik voelde me veilig genoeg om mijn verhaal te doen. Die kwetsbaarheid heeft ook weer impact op de ander, zo word je een voorbeeldfunctie voor elkaar.”

Positieve ervaringen op sociaal vlak

“Als ik Arend Jan niet voor de krant had geïnterviewd, dan had ik een kans gemist. Ik ben door Vuurkracht socialer geworden en ik heb geaccepteerd dat ik mag zijn wie ik ben. Sociaal doe ik veel positieve ervaringen op, waardoor het niet alleen privé maar ook op werkgebied lekker gaat. Arend Jan heeft mij een paar keer gevraagd om als freelancer voor Vuurkracht teksten te schrijven. Superleuk om te doen! En een jaar geleden ben ik via Arend Jan samen met anderen begonnen met het opzetten van een eigen jongerengroep in Zwolle: De Blauwe Golf. Ik twijfelde geen moment om hieraan te beginnen. De kracht uit mezelf – die ik bij Vuurkracht heb herontdekt – en alles wat ik tijdens de bijeenkomsten heb geleerd, kan ik nu ook inzetten als vrijwilliger en help ik andere jongeren verder mee. Dat is zo mooi!”