Tom vond de aansluiting die hij in het onderwijs miste wél bij Vuurkracht

Tom’s ervaring met school was niet goed en door verschillende oorzaken ging hij van het vwo naar de mavo. “Ik heb de liefde en verbinding op school echt gemist. Ik had wel vrienden, maar meer op vwo dan op mavo. Echte aansluiting had ik niet, ik voelde me vaak anders. Ik was ook vaak ziek, door de stress van school. Later kwam ik erachter dat ik eigenlijk heel schoolziek was. Het contact met mijn vrienden verwaterde snel. Dit komt ook omdat ik hoogbegaafd ben.” Nu gaat Tom naar Spirare, een leeromgeving voor hoogbegaafde jongeren.

Alles stond stil

Ik was gestopt met mijn opleiding milieuonderzoeker en wist niet meer hoe het verder moest. Mijn vader kwam met het traject Vuurkracht naar mij toe. Op dat moment stond ik stil met alles, werk en school had ik niet. Ik wilde eigenlijk het traject eerst helemaal niet volgen, maar mijn vader dacht echt dat het iets voor mij was. Hij liet me de site zien en ik besloot toen om toch dat eerste gesprek aan te gaan. Ik had het gesprek met Arend-Jan en we gingen gelijk een oefening doen. Het was een oefening waarbij ik steeds meer boomstammen moest tillen, die symbool stonden voor de last die ik ervoer. Het was een heel verhelderende opdracht.  

Vuurkracht deelnemer Tom

Vuurkracht heeft mij richting gegeven

De tien weken bij Vuurkracht heb ik als zeer goed ervaren en ik heb er zeker iets gehad. Vuurkracht biedt verschillende oefeningen aan waar je écht wat aan hebt. Toen ik binnenkwam bij Vuurkracht koesterde ik veel haat ten opzichte van school en het systeem in het algemeen. Ik heb door de oefeningen en gesprekken geleerd dat ik die haat kan loslaten. Ik snap nu dat zij ook maar hun best deden. Vuurkracht heeft richting in mijn leven gegeven. Zo stond ik na Vuurkracht weer open voor werk en cursussen. Daar ben ik heel blij mee.