Door Impacter voelde ik dat ik er niet alleen voor stond

Toen een meisje van 21 jaar bij Impacter kwam, wist ze niet goed wat ze wilde. Haar contract bij haar bijbaan werd niet verlengd, ze studeerde niet, had geen sociaal netwerk en eigenlijk had ze gewoon niets te doen. Bovendien dealde ze met een sociale angst, waardoor op iemand afstappen als zo’n drempel voelde dat ze steeds bevroor. Impactercoach Merel herkende dit uit haar eigen verleden, en wist waar ze met haar aan kon werken.

 

Ervaringen delen

“Tijdens onze gesprekken werd duidelijk dat ze gek is op muziek maken. Zingen, schrijven, zodra je haar een microfoon in handen gaf, was de angst meteen verdwenen. Ik merkte al snel dat ik mijn ervaring met haar moest delen, zodat ze mij leerde kennen en we een vertrouwensband konden opbouwen. Ik deelde dat ik ben gepest, met angst te maken had en ook vaak dichtklapte. Maar ook dat ik daar beetje bij beetje stappen in heb gemaakt.“

Een mogelijke match!

“Toen meldde zich een ándere jongere bij ons, die graag wilde coachen. Hij bleek muziek te produceren. Ik zag een mogelijke match! We spraken af in de studio, waar bleek dat ze qua muzieksmaak op één lijn zaten. Inmiddels hebben ze samen haar eigen nummer opgenomen.” Toen de Impacter van Merel haar angsten overwon, kon Merel natuurlijk niet achterblijven. Tijdens een optreden stapte ze het podium op om een rap te laten horen over haar eigen ervaringen met pesten. “Hierna gaf deze Impacter mij het mooiste compliment dat ik tot nu toe als coach heb mogen ontvangen: dat ze door Impacter heeft geleerd dat ze er niet alleen voor staat. Dat haar dromen haalbaar zijn, maar in stapjes in plaats van sprongen.”