De dochter van Suzanne vergrootte haar zelfvertrouwen door Vuurkracht junior

Madelief, de dochter van Suzanne zit lekker in haar vel, is sociaal en vrolijk. Maar op school en thuis merken haar ouders soms dat ze de lat nogal hoog legt voor zichzelf. Alles moet perfect zijn en daardoor heeft ze een lichte vorm van faalangst ontwikkeld. Wat als het niet lukt? Anderen het niet mooi vinden? Vuurkracht kwam voor Madelief op het juiste moment. Suzanne is blij met de ontwikkelingen die Madelief heeft doorgemaakt door de deelname  aan Vuurkracht junior.

In gesprek met de jeugdwerker

“Bij een gratis graffitiworkshop van Travers Welzijn bij ons in de buurt, raakte mijn dochter in gesprek met tienerwerker Marleen. Marleen vertelde haar over Vuurkracht junior en alle leuke activiteiten die ze daar doen en de onderliggende doelen zoals zelfvertrouwen, samenwerking en kwaliteiten ontdekken. Mijn dochter was gelijk enthousiast en dat is gedurende het traject onveranderd gebleven.”

“Mijn dochter schat zichzelf weer op waarde”

Van kennismaken tot werken met vuur

“Wat is er een mooie opbouw in de lessen. Van kennismaking tot over je grenzen gaan en werken met vuur. Ik heb mijn dochter zien groeien en tijdens één van de bijeenkomsten heeft ze haar onzekerheid letterlijk en figuurlijk door de midden geslagen. Ze heeft zichzelf beter leren kennen, is uit haar comfortzone gestapt en is zichzelf nog meer op waarde gaan schatten.”

Naast alle mooie doelen ook vooral heel leuk om mee te doen!

“Dit traject zou wat mij betreft ieder kind, bijvoorbeeld op school, mogen volgen. Zeker voor deze leeftijdsgroep, wanneer hun wereld steeds groter wordt en ze zich meten aan een ander. Mijn complimenten voor het Vuurkracht junior-team, want naast al de mooie doelen, was het voor de kinderen vooral heel erg leuk.”