Het ‘schooljaar’ (ver)Sterk Sociaal werk zit erop!

Het ‘schooljaar’ (ver)Sterk Sociaal werk 2023-2024 zit erop! Tien collega’s, die toen ze startten met het intern scholingsprogramma van Travers Welzijn en hogescholen Viaa en Windesheim nét bij Travers Welzijn waren begonnen, sloten samen met hun docenten en managers Elske Heinen en Christian Bleeker het programma af.


De collega’s startten met hun docenten nicole schouten en Jaap Roose in Wijkcentrum Holtenbroek, waar ze ‘positief over elkaar roddelden’. Daarna sloten Elske en Christian aan en vertrok het gezelschap op de E-chopper naar jongerencentrum LevelZ. Christian vertelde hier over blijvend leren: “Leren doen we allemaal omdat onze omgeving continu verandert. Onze persoonlijke omgeving, onze werkomgeving, onze digitale omgeving. Maar dit is reactief. Net als een kind dat leert door de omgeving die het aangeboden krijgt. Het leren van volwassenen vraagt echter een proactieve opstelling. Wat heb je nodig? Waar wil je je in ontwikkelen?”

“Sociaal werk is een prachtig vak met grote impact op de samenleving. Dat vraagt naast een set aan competenties ook om theoretische kennis. Zij-instromers die bij ons gestart zijn hebben al de benodigde competenties. Met elkaar hebben we de verantwoordelijkheid dat hier ook de noodzakelijke kennis aan wordt toegevoegd. Ook dat vraagt om blijvend te leren. Het is waardevol dat ook nu weer collega’s hebben geïnvesteerd in scholing. Voor zichzelf en ook voor Travers Welzijn.”

Vervolgens fietste de groep via een prachtige route langs de IJssel naar Wijkboerderij De Schellerhoeve waar een frisje en wat hapjes klaar stonden. Onder een stralend zonnetje werden de bewijzen van deelname uitgereikt. De route werd vervolgd door de binnenstad, weer terug naar Wijkcentrum Holtenbroek. Daar ontvingen de collega’s als afsluiting van het programma een felicitatiekaart en een persoonlijke boodschap van een collega.

Gefeliciteerd: Adele Spikker, Patrick Stremmelaar, Elske Marije de Bruijn, Jitse Oosterhof, Carolien van Maanen, Devran Torunlar, Lisa Lugtenberg, Sam Janssen, Aldert Toornstra en Elselies Flikweert!

;