Joël en Jardey organiseerden een oud en nieuwfeest voor jongeren in hun wijk Westenholte

Voorgaande jaren konden ze gebruik maken van het Stinspark voor een feestje met oud en nieuw, maar omdat dat verbouwd werd, moesten Joël (22 jaar) en Jardey (25 jaar) uit Westenholte op zoek naar een alternatieve locatie. Ze benaderden ambulant jongerenwerkers Kerem en René met de vraag of zij hen konden helpen met het organiseren van een feest voor jongeren in Westenholte. En dat lukte.

Kartrekkers

Door gebruik te maken van het netwerk van Kerem en René, was er snel een locatie gevonden: de parkeerplaats bij de gymzaal van basisschool de Morgenster. “We hebben budget gekregen en daar hebben we van alles van gehaald. Spulletjes om de boel te versieren zoals lichtjes, een tent en een vuurton. En voor de zekerheid twee brandblussers, want je weet maar nooit. Alles was picobello voor elkaar,” vertelt Joël. “Maar de alcohol hebben we zelf betaald hoor!” Veel van de organisatie hebben de jongens zelf gedaan. Jardey: “Er hebben wel meer jongens meegeholpen, maar wij waren de stok achter de deur. Onze namen stonden ook onder de vergunningsaanvraag, dus wij voelden ons ook verantwoordelijk.”

Ook opa dronk een biertje mee

Op oudejaarsdag begonnen de jongens al rond 9 uur in de ochtend met de voorbereidingen. Ze zijn non-stop op de locatie geweest. De buren van de Morgenster kwamen gedurende de dag even polshoogte nemen, maar zagen al snel dat het gemoedelijk was en dronken ook een biertje mee. Naast de buren en de jongeren voor wie het feest aanvankelijk bedoeld was (ongeveer 35), kwamen ook ouders en zelfs grootouders langs om te proosten op het nieuwe jaar.

Geen last van ons feestje

Om middernacht liep de vergunning af en eindigde ook het feest. Veel van wat er overdag was opgebouwd werd ’s nachts nog afgebroken. “We wilden niet dat anderen last zouden hebben van ons feestje. Ik lag om half drie weer in mijn bed”, lacht Jardey. Joël regelde zelfs met een kennis die bij ROVA werkt dat het afval van het vuurwerk en de vuurkorf (waar netjes zand onder was gegooid) opgehaald werd. Zo kan het ook! Wat de jongens ook heel prettig vonden was dat ze niet alleen een vergunning kregen, maar ook echt het vertrouwen en de ruimte kregen om het feest te organiseren. “De wijkagent is één keer langs geweest en handhaving heeft zich niet eens laten zien. Dat geeft ons ook het gevoel dat we het goed hebben gedaan en dat er vertrouwen is. Als we dit niet hadden kunnen doen, waren we in de wijk gaan rondzwerven. Ja, dan is het wachten op gekkigheid.” Kerem is trots op Joël en Jardey: “De jongens hebben het heel goed gedaan. Dat maakt het voor komende jaren ook veel makkelijker om iets te regelen.”