15 kinderen uit Zwolle-Zuid ontdekken hun talenten tijdens het Talentenkamp

Op maandag 29 april vertrokken jeugd-/ en jongerenwerkers Tessa, Myrthe, Hendrik Jan en Aldert en vrijwilligers met vijftien kinderen uit Zwolle-Zuid richting Lemele om drie dagen plezier te beleven, talenten te ontdekken en nieuwe contacten te leggen.

Het kamp stond in het teken van talenten ontdekken volgens de methode van de kindertalentenfluisteraar. Jeugdwerker Tessa: “Talent gaat niet over uitblinken in een bepaalde activiteit maar over de voldoening die je ervan krijgt. Wij geloven dat talent is aangeboren en ieder kind barstensvol talent zit! Door te werken vanuit de talenten van de kinderen, stimuleren wij hun eigen kracht van binnenuit. Daardoor worden de kinderen veerkrachtiger en ontwikkelen ze een gezonde dosis zelfvertrouwen.”

Door samen activiteiten als talentgesprekken (waarbij we werden ondersteund door Roelienke en Marleen), talentenmarkt, creatieve en outdoor activiteiten te beleven, hebben de kinderen hun eigen en elkaars talenten ontdekt, nieuwe sociale contacten opgedaan en een vertrouwensband opgebouwd met de jeugd-/ en jongerenwerkers.

Wij kijken terug op drie prachtige dagen waar niet alleen de kinderen maar ook de vrijwilligers en de jeugd-/ en jongerenwerkers van hebben genoten. De kinderen gingen naar huis vol mooie verhalen!

Met dank aan het Hervormd Weeshuis voor het toekennen van subsidie.

;