Doe mee aan het Poëzie project!

SAMEN GEVEN WE ONZE WIJK EEN PRACHTIG GEZICHT
DOE MET ONS MEE EN SCHRIJF EEN MOOI GEDICHT

De meeste borden en posters die we nu zien hangen gaan enkel over de coronamaatregelen. Terwijl we allemaal ook vooral positiviteit kunnen gebruiken! Een gedicht of gedachte delen kan een gevoel van verbinding geven en troost en ontspanning bieden. Vandaar dat we oproepen om mee te doen met het #poezieprojectzwollewest. Hoe mooi zou het zijn als we door de wijk lopen en elk raam of venster van een huis en gebouw ons iets vertelt, ons doet glimlachen, ons ontroert of ons doet verwonderen? Laat de straten van Westenholte en Stadshagen spreken!

DOE MEE!

Daarom roepen we alle bewoners (jong en oud!) en organisaties in Stadshagen en Westenholte op om een gedicht of gedachte op papier te zetten en het voor het raam te hangen. Het zorgt voor wat vrolijkheid, bemoediging, troost en humor in de lege straten van Stadshagen en Westenholte!

HOE WERKT HET?

• Schrijf een gedicht of een gedachte (bijvoorbeeld zoals op de posters van Loesje). Gedichten van alle niveaus zijn welkom! In een andere taal mag ook, wellicht kunnen wij het vertalen.
• Als je je gedicht of gedachte wilt opmaken met een mooi grafisch ontwerp, een foto, of tekening, dan kun je het opsturen naar:
h.elmahjoubi@travers.nl (Stadshagen)
e.rooseboom@travers.nl (Westenholte)
l.vschubert@travers.nl (jeugd Stadshagen/Westenholte)
• Jouw gedicht of gedachte wordt dan voorzien van een grafisch ontwerp door andere mensen die het leuk vinden om een tekst visueel mooi op te maken.
• Vervolgens krijg je het opgemaakt teruggestuurd. Even printen en ophangen maar! Geen printer? Neem contact met ons op.
• Hou je zelf niet van schrijven? Stel je raam beschikbaar voor het gedicht van een ander. Vanaf 15 juni kun je via ons ook een postergedicht krijgen van de Stadsdichter van Zwolle, van Rodaan Al Galidi of van Steven van der Gaauw om op te hangen.
• Maak een foto van jouw raam met het gedicht! Stuur die naar 06-41768535. Zo kunnen we alle gedichten en gedachten verzamelen en eventueel ook via social media delen. Ook de wijkkrant Vinexpress en Stins bieden ruimte om een aantal gedichten te publiceren.

Deze oproep wordt onder andere gesteund door de Stadsdichter van Zwolle (Jeroen Kraakman), het Zwols Dichterscollectief, Stichting Stadshagen Totaal, Bewonerscommissie Breecamp, boekhandel Westerhof Stadshagen, wijkkrant Vinexpress, Hogeschool ArteZ, Buurtcultuurfonds, vormgever Steven van der Gaauw, en schrijver Rodaan Al Galidi (van de onlangs uitgekomen roman “Holland”).

;