Feestelijke heropening wijkboerderij De Eemhoeve

Wijkboerderij De Eemhoeve, gevestigd op de grens van de Zwolse wijken Holtenbroek en Aa-landen, wordt zaterdag 11 maart tussen 15.00 en 17.00 uur heropend. Wijkbewoners en andere belangstellenden zijn daarbij van harte welkom.

De afgelopen maanden vond zowel nieuwbouw als gedeeltelijke renovatie plaats op wijkboerderij De Eemhoeve. In zijn nieuwe jasje biedt de wijkboerderij van Travers Welzijn nu meer ruimte voor groepsactiviteiten en krijgt het vanaf het voorjaar een bescheiden boerderijwinkel en lunchfunctie. Organisaties kunnen in de nieuwe activiteitenruimte komen vergaderen of bijvoorbeeld bijeenkomsten en activiteiten organiseren. Op deze manier wordt de verbindende functie van de wijkboerderij versterkt.

Belangstellenden zijn altijd van harte welkom op de boerderij, maar op zaterdag 11 maart wordt een feestelijke opening georganiseerd. Kom gezellig kijken, kennismaken, ontdekken, ontmoeten en genieten van lekkere hapjes. Voor de jongste bezoekers is er van alles te beleven en te doen en diverse samenwerkingspartners van de Eemhoeve presenteren zich.

Meedenken over buitenterrein

Na de gebouwen, die nu gereed zijn, wordt het buitenterrein van De Eemhoeve aangepakt. Dat traject wil De Eemhoeve de komende tijd samen met buurtbewoners en andere organisaties oppakken. Wie mee wil denken, is meer dan welkom. De Eemhoeve wil onder meer natuurlijk spelen mogelijk maken, met boomstammen en water en dergelijke.

Dat levert ook een mooie ruimte op voor het ervaringsgericht werken van scholen en organisaties voor natuur- en milieueducatie (NME). Ook individuele kinderen kunnen op de Eemhoeve NME-activiteiten volgen. Het huidige buitenterrein heeft onder meer een akker, weilanden, bijenkasten en een Hondenspeelweide.

;