Kinderen genieten van het buitenspelen op de Zwolse Stadscamping

In de zomervakantie konden vijftien Zwolse gezinnen die zelf niet de middelen hebben om op vakantie te gaan tóch genieten van een vakantie op de Zwolse Stadscamping. Een week lang werd er van alles georganiseerd om de gezinnen een zo ontspannen mogelijke vakantie te bieden. Zo werd er samen gekookt en gegeten (gekleurde pannenkoeken!) en zijn de gezinnen naar het voetbalstadion van PEC Zwolle geweest. “Het was de eerste keer dat ik in het stadion geweest ben en hoera! Zwolle heeft gewonnen!”

Buitenspelen zonder toestemming

De kinderen vinden het fijnst dat ze lekker de hele dag buiten kunnen spelen. “Thuis moeten we altijd toestemming vragen als we van de flat naar beneden mogen. Hier doen we de rits open en kunnen we meteen spelen.” Kinderen hebben veel lol, de ouders genieten daardoor ook. Voor de meeste gezinnen was het de eerste keer dat ze kampeerden. “Ik vond het wel een beetje spannend, maar nu ik gewend ben vind ik het heel leuk. Volgend jaar weer!”

Organisaties: bedankt!

Als bedankje voor hun vrijwillige inzet brachten we Kringloop Zwolle Zuid, The Gift City, PEC Zwolle United, Hedon, Manege Zwolle, McDonalds en Zwembad de Vrolijkheid een lekkere slagroomtaart.

;