Manifest ‘Laat alle jongeren meedoen’ overhandigd aan wethouder Michiel van Willigen

“Deelname aan het jongerenwerk leidt ertoe dat jongeren in kwetsbare situaties meer participeren en meer eigen verantwoordelijkheid laten zien en meer gebruik maken van hun eigen mogelijkheden.”

Vanuit het jongerenwerk van Travers Welzijn zien we daar iedere dag de resultaten en effecten van. Onze trots gaat dan ook uit naar onze jongerenwerkers en alle jongeren die de moed hebben om nieuwe en/of andere keuzes te maken en bestaande patronen te doorbreken.

Op 28 september jl. heeft Lex Staal van Sociaal Werk Nederland tijdens De Landelijke Dag van het Kinder- en Jongerenwerk het manifest ‘Laat alle jongeren meedoen’ uitgereikt aan wethouder Michiel van Willigen. We nodigen iedereen uit om het manifest te lezen en samen met ons het belang van kinder- en jongerenwerk te delen. Met het thema Spot On is onderstreept hoe waardevol het essentiële werk van jeugdwerkers en jongerenwerkers is. Daarnaast was er met workshop ruimte voor leren met en van elkaar.

En we delen graag nog wat foto’s van de landelijke Dag van het Kinder- en Jongerenwerk. Want zeg nou zelf, wat een geweldige, professionele, energieke club!

Lees meer over de preventieve kracht van het jongerenwerk.

 

Foto’s: Ingrid Bot – Momenten in beeld

;