Samenspeeldagen in Zwolle-Zuid “deze middag krijgt een 10!”

Travers Welzijn, Toegankelijk Zwolle en SportService Zwolle organiseerden in juni Samenspeeldagen om ervoor te zorgen dat alle kinderen, met en zonder handicap, samen kunnen spelen. Voor kinderen met een beperking is spelen in een speeltuin in de buurt niet altijd vanzelfsprekend. Terwijl spelen ook voor hun ontwikkeling en vaardigheden van belang is. Door met elkaar te spelen in de speeltuin, kunnen kinderen meer vriendjes maken in de buurt.

De Samenspeeldagen vonden plaats op woensdag 16 juni en zaterdag 19 juni van 14-17 uur in Zwolle-Zuid. Met sport- en spelaanbod voor álle kinderen en bewustwordingsactiviteiten in de vorm van aangepast sport en spel voor volwassenen en kinderen. Ook was er een koffietafel om elkaar te ontmoeten.

Geslaagde middag

De initiatiefnemers, zelf moeders van een kind met een beperking, blikken terug: “Het was een vrolijke middag waar ik echt het gevoel kreeg dat ieder kind welkom was en op zijn eigen manier mee kon spelen ongeacht zijn of haar beperking. Fantastisch om te zien hoe snel kinderen met een beperking door de andere kinderen gewoon als ‘normaal’ werden gezien. Ook de ouders en omwonenden vond ik heel betrokken en positief. Kortom: een geslaagde middag!”

Verbindend voor de wijk

“Het was een unieke en heel ontspannen gezellige middag waarin alle kinderen met en zonder beperking samen konden spelen en genieten. Een prachtige manier om bekendheid en bewustwording te geven aan de obstakels die we dagelijks tegenkomen in het spelen met onze dochter met een beperking. fantastisch elkaar zo te ontmoeten. Heel verbindend ook voor de wijk.”

“De middag krijgt een 10!”

“Mijn dochter vond het heel leuk om samen met andere kinderen te kunnen rolstoelhockeyen, ze was heel blij dat dit kon. De middag krijgt een 10! Als moeder vond ik het heel leuk om te zien dat ze samen konden spelen en dat er kinderen kwamen vragen of ze weer mee kwam spelen. Dat is natuurlijk wat je graag wilt als moeder. Zo zie je maar dat als er de mogelijkheid is dat het ook spontaan gebeurt. Hopelijk snel meer inclusieve speeltuinen en speelmiddagen!

;