“Het is heel erg nodig om aandacht te hebben voor meiden in de puberteit”

Jeugdwerker Tessa nieuwe coördinator Vrouwen coachen Meiden

Vrouwen coachen Meiden heeft een nieuwe coördinator: jeugdwerker Tessa uit stadsdeel Zuid. Tessa spreekt in haar werk veel met meiden. “Ik merk dat ik een enorme drive voel voor meidenwerk. Het is namelijk heel erg nodig om aandacht voor meiden in deze fase van hun ontwikkeling te hebben. Niet alleen in Zwolle, in het hele land.” De puberteit is volgens Tessa een pittige fase waar voor zowel voor jongens als meiden veel gebeurt. Voor meiden is het net even anders dan voor jongens, vertelt Tessa: “Van meiden wordt vaker een ‘perfect plaatje’ verwacht. Sociale media dragen hier enorm aan bij. Als meisje wordt van je verwacht dat je mooi bent en er verzorgd uitziet en dat je je netjes gedraagt. Tegelijkertijd sta je echt op je kop qua hormonen, je hebt te maken met onzekerheid, ben je wel populair?”

Het is volgens Tessa heel waardevol om 1-op-1 contact te kunnen hebben met iemand van hetzelfde geslacht. “Niet iedereen heeft een goede band met haar moeder, of zelfs een moederfiguur in haar leven. Als (vrouwelijke) coach heb je de periode waar zo’n jonge meid doorheen gaat óók meegemaakt. Die herkenning kan heel relativerend werken.”

Lijkt het je leuk om mentor bij Vrouwen coachen Meiden te worden? Neem dan contact op met Tessa. Stuur een mail naar vcm@travers.nl of bel/app Tessa op 06 – 2833 1363.

;