Wethouder Dorrit de Jong in gesprek met deelnemers en medewerkers bij DOCK24

Participatietrajecten bij DOCK24: wat houdt dat eigenlijk in? Daar wilde wethouder Dorrit de Jong graag meer over weten. Daarom bracht ze een bezoek aan DOCK24. Ze ging in gesprek met medewerkers over de samenwerking met bijvoorbeeld het Sociaal wijkteam Zwolle en Tiem voor de instroom en voor de Jongerenroute de verbinding met het onderwijs, waar samengewerkt wordt met START.Deltion, TalentStad en Thorbecke PRO.

Traject op maat

Een deelnemer volgt bij DOCK24 altijd een traject op maat: wat heb jíj nodig om weer te kunnen participeren aan de maatschappij? Voor sommige deelnemers vinden we een vrijwilligersplek in de stad Zwolle, anderen gaan aan de slag in de werkhal bij DOCK24. Daar kunnen Zwollenaren op een laagdrempelige manier deelnemen aan verschillende activiteiten.

Werkhal

Tijdens het werkbezoek ging de wethouder in gesprek met de vrijwilligers die in de werkhal aan de slag waren. De vrijwilligers van ‘Krijg de kleertjes’ waren aanwezig, er waren bewoners aan het sleutelen aan hun eigen auto in de Doe-het-zelf garage, in de fietsenwerkplaats werden fietsen opgeknapt die via het sociaal wijkteam weer uitgegeven kunnen worden, deelnemers waren in het kledinglab aan de slag met het maken van eigen kleding en waren er creatieve activiteiten vanuit het Pinterestlab.

;