Wethouder René de Heer bezoekt Wijkboerderij Eemhoeve tijdens Tweedaagse van de Verbinding

In het kader van de Tweedaagse van de Verbinding, bracht wethouder René de Heer samen met twee collega’s van Gemeente Zwolle Monique Wiegers, wijkbeheerder Stadsdeel Noord en Anouk Kruizinga, adviseur Recreatie en Spelen op vrijdag 5 maart 2021 een bezoek aan wijkboerderij De Eemhoeve van Travers Welzijn. Monique Meijer, coördinator bij de Eemhoeve, gaf een rondleiding en vertelde over de rol van de boerderij in de wijk. Zo is er de afgelopen tijd extra aandacht geweest voor biodiversiteit en natuurlijk spelen. Met vrijwilligers uit de wijk is er een nieuwe bijenkas, natuurlijke speeltuin, een dahliatuin en een pluktuin gerealiseerd.

Monique Meijer over de Eemhoeve: “We zijn blij om te zien wat er allemaal gebeurt op onze boerderij: bewoners ontmoeten elkaar, kinderen ontdekken meer van de natuur en krijgen er weer plezier in buiten te spelen, mensen die een eerste stap weer zetten terug in de maatschappij vinden hun plek, vrijwilligers brengen moestuinen en pluktuinen tot bloei waar wijkbewoners weer van kunnen meegenieten. Kortom: een groene plek waar iedereen welkom is. Dat is waar we het voor doen”,

Wethouder René de Heer liep geïnteresseerd rond tussen de nieuwe bijenkas en de pluktuin, die nog in ontwikkeling is: “De wijkboerderijen zijn echt het leukste dat Zwolle te bieden heeft. Ze bieden rust tussen alle drukte van de stad en ruimte voor een breed publiek van jong tot oud om elkaar te ontmoeten. Het is mooi om te zien dat er echt samengewerkt wordt met bewoners. Er gebeurt vrijwel niets zonder overleg met de wijkbewoners. Dat is inspirerend. Een plek als deze moeten we koesteren.”

;