Impacter Zwolle

Maatwerk voor jongeren

Jongeren moeten steeds jonger een keuze maken over welke richting ze op willen gaan. Maar als je niet weet wat je wilt, hoe kun je dan een keuze maken? Het project Impacter helpt Zwolse jongeren tussen de 15 en 25 jaar bij het zoeken naar hun passie. 

Bij Impacter kies jij je eigen weg! Samen met een coach ga je kijken naar wat, waar en hoelang jij iets wil en kan doen voor een ander. Op basis van jouw passie(s) en interesse(s) gaan we op zoek naar een toffe Zwolse organisatie waarmee we een match kunnen maken. Daar krijg jij de kans om jouw maatschappelijke ambities waar te maken, een netwerk op te bouwen en/of cursussen te volgen. De coach blijft op de achtergrond met je meekijken.

Meer weten of wil je je aanmelden voor een traject? Ga dan naar www.impacter-zwolle.nl.

Resultaten van Impacter Zwolle

  • We geven 135 jongeren de kans om iets te doen dat bij hen past en waarmee ze tegelijkertijd hun identiteit ontwikkelen en toekomstperspectief vergroten.
  • Het project geeft  40 tot 60 organisaties de kans om iets voor de maatschappij doen.
  • We leren jongeren hoe waardevol het is om je voor een ander in te zetten.

Over Impacter

Impacter Zwolle is een project uit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. Het kabinet heeft het actieprogramma ontwikkeld vanuit de gedachte dat een sterke samenleving jongeren ruimte biedt om zich in te zetten voor een ander om zo hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

In zogenaamde proeftuinen experimenteren 38 organisaties in Nederland met het organiseren en uitvoeren van de maatschappelijke diensttijd. Het programma biedt jongeren de kans om ervaring op te doen en misschien wel een duidelijker beeld te krijgen van hun toekomst. Travers Welzijn doet met het project Impacter Zwolle mee aan het actieprogramma.

Voor meer informatie mail naar impacter@travers.nl