Impacter Zwolle!

Impacter Zwolle is een project uit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. Het kabinet heeft het actieprogramma ontwikkeld vanuit de gedachte dat een sterke samenleving jongeren ruimte biedt om zich in te zetten voor een ander om zo hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

In zogenaamde proeftuinen experimenteren 38 organisaties in Nederland met het organiseren en uitvoeren van de maatschappelijke diensttijd. Het programma biedt jongeren de kans om ervaring op te doen en misschien wel een duidelijker beeld te krijgen van hun toekomst. Travers Welzijn doet met het project Impacter Zwolle mee aan het actieprogramma.

Maatwerk voor jongeren

Jongeren willen zich graag inzetten voor de maatschappij, maar wel het liefst op een manier die past bij hun talenten en drukke agenda. Kortom, tijd voor maatwerk. Ons plan? Ongeveer vijf coaches gaan actief op zoek naar jongeren en begeleiden hen naar een maatschappelijke diensttijd op maat.

Doelgroep

We richten ons primair op Zwolse jongeren van 15 t/m 25 jaar.

Het aanbod

Jongerencoaches gaan naar jongeren toe: op school, bij verenigingen of in de stad. Ze vragen de jongeren wat zij willen doen, ervaren of bereiken en matchen de vraag van de deelnemers met een organisatie of project in de stad. Jongeren krijgen dus de kans om iets te doen dat perfect bij hen past. Dit kan iets zijn waar ze goed in zijn, iets waarbij ze gewaardeerd worden of juist iets dat ze altijd al hebben willen doen. Jongeren bepalen zelf hoeveel tijd ze er in stoppen en wat ze willen leren.

Resultaten van Impacter Zwolle!

  • We geven 135 jongeren de kans om iets te doen dat bij hen past en waarmee ze tegelijkertijd hun identiteit ontwikkelen en toekomstperspectief vergroten.
  • Het project geeft  40 tot 60 organisaties de kans om iets voor de maatschappij doen.
  • We leren jongeren hoe waardevol het is om je voor een ander in te zetten.

Voor meer informatie mail naar impacter@travers.nl