Belang van vrijwilligerswerk voor leefbaarheid in de wijk tijdens Holtenbroek Ontmoet

In 2021 werd de stichting Wijkplatform Holtenbroek opgericht. De stichting richt zich op verschillende onderdelen: Groen Holtenbroek, Duurzaam Holtenbroek, Veilig Holtenbroek, Poëziepad Holtenbroek, activiteitengroepen en Buurtkamers. Om vrijwilligers en actieve bewoners te bedanken voor hun inzet, werd op woensdagavond 1 juni een vrijwilligersbijeenkomst georganiseerd: Holtenbroek Ontmoet.

 

Vanwege het slechte weer werden bezoekers ontvangen in het Wijkcentrum Holtenbroek. In de grote zaal spraken de voorzitter van Stichting Wijkplatform Holtenbroek John Beumer en wijkwethouder Dorrit de Jong. Zij benadrukte het belang van vrijwilligers voor de leefbaarheid in de wijk. Daarna gingen mensen naar buiten, waar de muziek startte en bezoekers langs kramen van de verschillende werkgroepen konden lopen. Op het podium was een kleurenspel à la petje-op-petje-af, waar bewoners enthousiast aan mee deden. Gastspreker was Lukas de Groote, hij praatte alle onderdelen aan elkaar en droeg een gedicht voor gericht op de vrijwilligers. Ook konden de bezoekers genieten van een optreden van de rappers van Fakkelteit.

Het aantal bezoekers was wat lager dan verwacht. Daardoor was wel er meer tijd en aandacht om echt een gesprek met elkaar aan te gaan. Miranda Philipsen van Travers Welzijn: “Ondanks dat ik een iets hogere opkomst had verwacht, heb ik gezien dat mensen het naar hun zin hadden. Mensen gingen het gesprek met elkaar aan en er zijn verbindingen gelegd.”

Foto’s: Elly Reinink
;