Fiets mee! Fietsweek Zwolle van start op de wijkboerderijen van Travers Welzijn!

Pomp je fietsbanden maar goed vol! Want Zwolle is een echte fietsstad en dat gaan we vieren! Op zaterdag 23 september organiseert de gemeente Zwolle in samenwerking met o.a. de wijkboerderijen van Travers Welzijn een fietsfestival als start van de Fietsweek! Van 11.00 tot 16.00 uur zetten tal van Zwolse organisaties hun beste beentje voor. Samen creëren ze een festival waar van alles te beleven is voor jong en oud. Het Broerenkerkplein vormt het middelpunt van de Fietsweek.

Vertrekpunten naar het festivalterrein
De wijkboerderijen van Travers Welzijn fungeren deze dag als startlocatie van een fietstocht richting het festivalterrein (Broerenkerkplein). Om 11.00 uur kun je onder begeleiding van drie bekende wielrenners, Theo de Rooij, Yvonne Troost-Brunen en Roelof Groen, meedoen aan een fietsroute. Je vertrekt vanaf één van de volgende locaties: Wijkboerderij de Eemhoeve (Eemlaan 25), Wijkboerderij de Klooienberg (Klooienberglaan 1) of Wijkboerderij de Schellerhoeve (Schellerpark 101). Tot 13.00 uur kan men op elke locatie ook individueel starten.

Stempels sparen
Vanaf een van de wijkboerderijen fiets je via een mooie route naar het centrum van Zwolle. Onderweg en op het festivalterrein verzamel je stempels en spaar je voor een leuk presentje. Alle routes komen langs Wijkboerderij de Klooienberg waar van 12.00 tot 16.00 uur het Klhooifeest plaatsvindt (terrein is voor de fietstocht open vanaf 10.30 uur).

Burendag
Het festival valt samen met Burendag. Op de Eemhoeve en Schellerhoeve zijn daarom tussen 10.00 en 14.00 uur in dat kader activiteiten. Zo kan je op de Eemhoeve zelf appelsap maken en op de Schellerhoeve is er een rondleiding over de Permacultuur tuin.

Fiets je mee?!

;