‘Goed doel’ Toegankelijk Zwolle vertegenwoordigd bij eerste Heroes Run tijdens Scania Halve Marathon in Zwolle

Op zaterdag 10 juni vond de Scania Halve Marathon plaats. Naast de halve marathon konden mensen meelopen aan de 4 Engelse Mijlen, de business runs en voor het eerst dit jaar: de Heroes Run. Bewegen is namelijk voor iedereen – met of zonder beperking – belangrijk. De Heroes run is een afstand van ongeveer 1.000 meter langs het gezelligste stukje van het parcours lopen of rijden voor iedereen met een beperking of een chronische aandoening.

Tachtig deelnemers

Er deden ongeveer tachtig deelnemers mee aan de Heroes Run. Een meisje van twaalf zei na afloop: “Mijn ouders lopen altijd mee en nu kon ik ook eindelijk meedoen! En we hebben straks alle drie een medaille, daar ben ik trots op!” Onze ervaringsdeskundigen moedigden alle lopers fanatiek aan. Lieke en Andrea, twee Nederlandse gebarentolken die onze ervaringsdeskundigen Sandra en Heidi ondersteunen bij onze activiteiten, liepen mee met de 4 Engelse Mijlen. Sandra is enorm trots op ze en was blij dat ze hen samen met haar man Bram aan kon moedigen. Eén van onze ervaringsdeskundigen werd zelfs aangestoken in het enthousiastme over het evenement. “Volgend jaar wil ik samen met een buddy lopen. Ik heb een buddy nodig, omdat ik slechtziend ben”.

Trots!

De sfeer was onwijs gezellig in de binnenstad. “Het was één groot feest”, aldus projectleider Petra van Duin. “Wat hebben veel lopers de warmte getrotseerd. Hier kunnen we als stad alleen maar trots op zijn!”

Goed doel

Traditiegetrouw kunnen de deelnemers van de Scania Halve Marathon tijdens de inschrijving er (geheel vrijblijvend) voor kiezen geld te doneren aan de goede doelen. Elk goed doel ontvangt van de organisatie ook vijftig startbewijzen, waarmee extra inkomsten kunnen worden gegenereerd. Dit jaar was Toegankelijk Zwolle één van de goede doelen. Aankomende donderdag 15 juni 2023 wordt het bedrag bekend gemaakt en uitgereikt in de vorm van een cheque.

;