Introductiedag Travers Welzijn voor nieuwe bestuurder Travers

“Sinds vandaag kan ik met meer trots vertellen waar ik werk”

Ton Timmerman begon maandag 4 september als directeur-bestuurder van Travers. Hiervoor werkte hij in de financiële wereld. Vaak geloofden nieuwe collega’s niet dat hij de directeur was door zijn mensgerichte manier van werken. Voor hem is de stap naar Travers daarom erg logisch. Hij maakte kennis met Travers Welzijn door een dag lang verschillende locaties te bezoeken en te spreken met gepassioneerde collega’s, vrijwilligers en deelnemers. Ton: “Sinds vandaag kan ik met meer trots vertellen waar ik werk.”

Een ontmoeting met bewoners, vrijwilligers en collega’s

Het programma van de introductiedag startte bij de Drijber – de hoofdlocatie van Travers – waar Ton kennismaakte met Niels Gerrits, de nieuwe communicatiemedewerker, die hem vergezelde tijdens de introductie. De eerste ontmoeting van de dag was met Mieke Koning en Shurensca Luciana. Zij geven taalles in Wijkcentrum de Vlasakkers. Ton kon het daar niet laten om ook een kijkje te nemen bij de kinderopvang die in hetzelfde gebouw zit. “Ik ben er nu, dan moet ik daar ook langs”. Bij Wijkboerderij de Schellerhoeve gaf coördinator Bert Palland een rondleiding en toonde wat er allemaal te doen is. Ook sprak Ton met twee vrijwilligers die aan de slag konden bij de Wijkboerderij de Schellerhoeve. In Wijkcentrum Holtenbroek stond een uitgebreide lunch klaar. Hier was een bijeenkomst georganiseerd voor alle nieuwe stagiaires van het VVE-platform. Na de lunch nam Esther van Dijk het stokje over. Zij had een informele kennismaking geregeld met de deelneemsters van het ‘Vrouwencafé.’ Samen met Esther bewegen, koken of doen deze vrouwen met diverse culturele achtergronden andere leuke activiteiten, met als doel een betere participatie in de samenleving en het verbreden van hun sociale netwerk. In Wijkcentrum Ons Eigen Huis in Kamperpoort maakte Ton kennis met medewerker Taal & Gezin Ilona Ruiter, buurtwerker Elselies Flikweert en een deelneemster van ‘Ons grote avontuur’, een project dat ouders die een kindje verwachten ondersteunt. De introductiedag werd afgesloten bij Wijkboerderij De Klooienberg. Hier sprak Ton met één van de jongerencoaches bij MDT-project Impacter Zwolle.

Gelijkwaardig en zonder oordeel

Ton sprak over een enerverende dag met veel mooie verhalen en indrukken. Het grootste contrast met zijn eerdere baan noemde hij de passie van de mensen en de motivatie om wat goeds te doen voor een ander. “Wat ik mooi vond om te zien, is dat iedereen bij Travers Welzijn open stond voor een ander en dat iedereen zonder vooroordeel en gelijkwaardig behandeld wordt.”

;