Help de bij! Volg de kennismakingscursus Honingbij

Wil jij meer weten over het leven van de bij? Misschien wil je weten of imker zijn wat voor jou is, of wil je anderen vertellen over het belang van de bij. Dan is de kennismakingscursus Honingbij wat voor jou!

Tijdens de kennismakingscursus krijg je een goed beeld van het leven van het honingbijvolk. Welke afspraken hebben ze met elkaar gemaakt? Wat is de rol van de imker en welke werkzaamheden komen daar bij kijken? Op een nog te bepalen zaterdag in het voorjaar is er een praktijkmiddag. Daar kun je (uiteraard met een schermkap op) zelf ervaren hoe de tienduizenden bijen de werkzaamheden verdelen, waar en hoe ze hun voedsel opslaan en hoe ze het broed verzorgen. Wie weet vang je ook nog een glimp op van de koningin..

Help de bij!
Het leven van de bij is in gevaar. De helft van alle 358 soorten is bedreigd en dat terwijl ze zo belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening. Met deze kennismakingscursus wil Bijenvereniging Zwolle jou laten zien wat het belang is van de bij, zodat jij anderen hier ook over kunt vertellen.

Data en tijden
De kennismakingscursus bestaat uit drie dagdelen van 2½  uur: twee theorieavonden (24 en 31 januari vanaf 19.30 uur) en een praktijkmiddag (op een zaterdagmiddag met mooi weer). Dit alles vindt plaats in en bij Wijkboerderij De Schellerhoeve.

Kosten
De kosten zijn €20,-. Dit is inclusief lesmateriaal en koffie of thee.

Aanmelden
Aanmelden doe je via de website van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging.

;