Kindercollege presenteert ideeën voor alternatieve oud- en nieuwviering aan gemeente

De commissie ‘Zwolle Vuurwerkvrij’ heeft inwoners van Zwolle uitgenodigd om mee te denken over een alternatieve invulling van de viering tijdens oud en nieuw. De Zwolse Kinderraad was één van de eerste partijen die gevraagd is om ideeën aan te dragen.

Afgelopen twee maanden hebben de kinderen van het kindercollege (die samen met de kinderraad en de kinderburgemeesters De Zwolse Kinderraad vormen) gewerkt aan alternatieve invullingen voor de jaarwisseling die passen bij de wensen van Zwolse kinderen. Alle Zwolse kinderen uit de bovenbouw van het primair onderwijs konden hun mening delen door een online enquête in te vullen. Ook de leden van de kinderraad werden gevraagd hoe zij denken over een vuurwerkverbod. Het kindercollege verzamelde alle meningen en hebben deze én hun eigen ideeën meegenomen in hun plannen. “We willen dat het leuk, vrolijk en gezellig is voor iedereen en met veel kleur. En zonder te veel geluid.”

Op donderdag 25 april presenteerde het kindercollege verschillende plannen aan de commissie ‘Zwolle Vuurwerkvrij’, waaronder projectleider Gerben Brandsma en wethouder Jeugd Michiel van Willigen die al eerder meedacht tijdens één van de brainstormsessies. Projectleider Gerben Brandsma: “Ik vond het geweldig om te zien met wat voor ideeën de leden van het Kindercollege kwamen. Wat een onbevangen creativiteit en enthousiasme. Ik vind het heel belangrijk dat we de stem van de kinderen in Zwolle mee laten wegen bij grote besluiten, ook bij een nieuwe invulling van oud en nieuw. Want de kinderen van Zwolle zijn en maken onze toekomst”.

De kinderen hadden hun eigen presentaties voorbereid en vormgegeven en presenteerden wat zij en andere Zwolse kinderen belangrijk vinden. De leukste en best uitvoerbare plannen worden verder uitgewerkt in samenwerking met andere Zwolse partijen.

;