Nieuwe Directeur-bestuurder maakt kennis met Travers Welzijn

Ellen Rooijers startte begin januari als Directeur-bestuurder van Travers. Om kennis te maken met Travers Welzijn en het werk dat wij doen, nam Ellen deel aan twee introductiedagen. Ze ging langs verschillende locaties, medewerkers en projecten.

“Wat heb ik leuke gesprekken gevoerd tijdens mijn introductie bij Travers Welzijn! Of het nu bij de wijkboerderijen was, de lunch in het Wijkcentrum van Holtenbroek of LevelZ. Ik heb gesproken met meer dan bevlogen medewerkers en maakte kennis met mensen uit verschillende doelgroepen.” Ellen ging bijvoorbeeld op bezoek bij een groep vrouwen die samen haakten en sprak met Sawsan bij haar vrouwengroep. “Het ene gesprek was luchtiger dan het andere, maar elk gesprek was waardevol omdat het laat zien waarom en voor wie we dit werk doen.”

Bij het ‘Lekker Wonen Project’ in Oost vond Ellen het mooi om te zien welke betekenis we hebben in de wijken. “Jongeren- en opbouwwerkers die niet afwachten maar proactief mensen opzoeken, allemaal met hetzelfde doel, mensen laten meedoen en verbinden met de maatschappij. Op welke manier dan ook. Het is goed om te zien dat we dit samen met andere partners doen.”

Tijdens de kennismaking met de ‘Stedelijke projecten’ moest Ellen haar hersen laten kraken door middel van een ‘Kahoot-quiz’. “Waardevol vond ik ook het bijwonen van de werkgroep PDCA. Dit gaf een inkijkje in de ontwikkeling naar zelforganiserende teams en dat dit niet altijd vanzelfsprekend verloopt. Maar ook hier met de juiste energie om het goed te willen organiseren”.

“Ik heb met bewondering en trots naar jullie geluisterd, wat een toewijding. Bedankt voor jullie tijd en openheid. Er was maar één nadeel, het schema was te strak en de tijd te kort. Ik wil graag ook na mijn introductie betrokken blijven bij ‘ons’ werk en werkbezoeken inplannen.” De eerste afspraak staat al; De Internationale vrouwendag op 8 maart.

;