Rapproject Fakkelteit heeft een nieuw broertje

Zwolse jongeren, die zich bezighouden met hiphop, rap, dj, beats en dans, trappen maandag 20 maart af met Fakkelteenz. Bij deze activiteit van het jongerenwerk van Travers Welzijn zijn kinderen, jongeren en andere geïnteresseerden van harte welkom. Na deze aftrap zal Jongerencentrum Level Z iedere maandag de deuren open hebben voor Fakkelteenz.

Fakkelteenz is het jongere ‘broertje’ van Fakkelteit (ook een project van het jongerenwerk van Travers Welzijn), waarbij jongeren van 14 jaar en ouder samenkomen om te rappen en beats te maken. De jongeren van de Fakkelteit hebben onder meer op Koningsdag 2016 voor Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima opgetreden.

Het nieuwe initiatief, Fakkelteenz, richt zich eveneens op jongeren die een plek zoeken om hun muzikale interesses te delen en hun talent te ontwikkelen, alleen dan in de leeftijdscategorie van 10 tot 14 jaar. Jongerenwerker Iwan van Zon vertelt over het beoogde effect van Fakkelteenz: “Kwetsbare jongeren ontwikkelen tijdens het maken van de muziek en het schrijven van de teksten hun talenten en sociale vaardigheden. De jongeren kunnen middels muziek en tekst uiten wat hen bezighoudt. Dat draagt bij aan hun persoonlijke ontwikkeling.”

Kom naar de aftrap
Maandag 20 maart om 18.30 tot 20.15 uur is het officiële startmoment van Fakkelteenz in jongerencentrum Level Z, in de Zwolse wijk Stadshagen. De afgelopen weken hebben een aantal kinderen en jongeren meegeholpen om Fakkelteenz in Level Z op poten te zetten. “Ze hebben gewerkt aan een promotielied met hulp van Fakkelteit en hebben een clip geschoten met Frank Baas (Filmsaus). Het nummer en de clip worden gepresenteerd op 20 maart. Bovendien zijn er optredens van de Fakkelteenz, Fakkelteit, DJ James en DJ Juaquin. Ook zijn er hapjes, gemaakt door buurtbewoners”, kondigt Iwan van Zon aan.

;