Community art-project Recycle Domino zorgt voor bewustwording hergebruik afval én verbinding in Diezerpoort

Een bloempot, een oud stuk speelgoed en een afvoerpijp. Wat deze spullen gemeen hebben? Ze zijn allemaal onderdeel van de Recycle Domino in de Bewonerswerkplaats in Diezerpoort. Afgelopen weken hebben bewoners meegewerkt aan het project van Travers Welzijn en beeldend kunstenaar Jacomijn Schellevis. Op woensdag 22 juni om 19.00 uur is de finale, de Recycle Domino wordt dan in gebruik genomen.

Het doel van het community-art project is een grotere naamsbekendheid voor de Recyclehoek te creëren. Verschillende groepen bewoners hebben meegewerkt aan de Recycle Domino. Hiervoor gebruikten ze de materialen uit de Recyclehoek bij de bewonerswerkplaats.

Beeldend kunstenaar Jacomijn Schellevis werd geïnspireerd door het kunstwerk ‘Der Lauf der Dingen’ en heeft zich met liefde en passie ingezet om samen met de buurtbewoners een fantastische domino neer te zetten. Volgens opbouwwerker Marloes Markslag is de meerwaarde van het project verbinding en ontwikkeling van de deelnemers. Zo moesten ze met elkaar overleggen en samenwerken om tot goed werkend onderdelen voor de Recycle Domino te komen. Een deelneemster zei: “Je moet echt nadenken om iets kunnen maken, dat vind ik leuk!”

;