Verbinding middels bintjes in Kamperpoort

12 mei 2016

In de Zwolse wijk Kamperpoort werken buurtbewoners samen aan een moestuin. Zij hebben op eigen initiatief een stuk groen geadopteerd in hun wijk. Er zijn 10 houten bakken gerealiseerd, waarin ze met de kinderen uit de wijk een moestuin realiseren. De kinderen van peuterspeelzaal Mussenhage van Doomijn doen ook mee.

De officiële opening van de nieuwe moestuin is op vrijdag 20 mei aanstaande. Deze dag zijn er activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen kinderen kunnen meedoen aan een quiz en moestuinactiviteiten. Ouders zijn van harte welkom om, onder het genot van een hapje en een drankje, te komen kijken en mee te doen. Van 11.00 tot 11.30 uur zijn er activiteiten voor kinderen van de peuterspeelzaal, van 13.00 tot 14.30 uur voor onderbouwkinderen en van 15.00 tot 16.30 uur voor bovenbouwkinderen. Om 15.00 uur komt wijkwethouder Ed Anker de nieuwe moestuin feestelijk openen.

Het gaat om het grasveld rondom de speeltuin aan de Nachtegaalstraat. De gemeente Zwolle ondersteunt dit bewonersinitiatief en bewoners worden bij de uitvoering ondersteund door de wijkwerkers van Travers Welzijn. Zo worden onder meer een grasmaaier en kantjesmaaier beschikbaar gesteld, zodat bewoners het groen geheel zelfstandig kunnen gaan onderhouden.

Iedere vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur wordt er door bewoners en kinderen gewerkt aan de moestuin. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Blijf op de hoogte via de Facebookpagina: Moestuin Kamperpoort.

;