Online opvoedadvies voor Zwolse ouders

Online opvoedadvies voor Zwolse ouders

Opvoeden is een leuke, maar soms ook moeilijke uitdaging. Iedere ouder heeft wel eens een vraag over de opvoeding van zijn kind en af en toe kun je als ouder best een beetje hulp gebruiken. Kinderopvang Plus en het Sociaal wijkteam Zwolle bieden ondersteuning bij opvoeden. Vanaf 4 april dit jaar komt daar online opvoedadvies bij, in de vorm van chatten.
Het advies is bedoeld voor ouders met vragen over de ontwikkeling, de opvoeding of het gedrag van hun kind (0-6 jaar). Heeft je kind moeite met samenspelen en vriendjes maken? Heb je regelmatig strijd met je kind? Hoe ga je ermee om als je peuter niet wil eten? Vraag je je af of je kind achterloopt in zijn ontwikkeling? Dit zijn allemaal voorbeelden van vragen die voorbij kunnen komen tijdens online opvoedadvies.
Medewerkers van Kinderopvang Plus en het Sociaal wijkteam beantwoorden de vragen en kunnen je misschien al met één gesprek op weg helpen.

Het team is met ingang van 4 april 2016 bereikbaar op maandag van 09.00 tot 10.00 uur, woensdag van 18.30 tot 19.30 uur en op donderdag van 16.00 tot 17.00 uur. Het advies is gratis en voor alle Zwolse ouders, ook voor mensen die niet eerder met Kinderopvang Plus en/of het Sociaal wijkteam contact hebben gehad.

Contact in de wijken blijft
De mogelijkheid voor ouders om digitaal met beroepskrachten in contact te komen, is nadrukkelijk geen vervanging van het face-to-face contact in de wijken, waar het werk van Travers Welzijn en het Sociaal wijkteam om bekend staat. Veel handige informatie over opvoeden is ook te vinden op www.swtzwolle.nl/opvoeden.

;