Wijkbewoners pakken plein Indische buurt aan

Zwolle, 23 juni 2016

Wijkbewoners pakken plein Indische buurt aan

Indische Buurt (2) (Large)
Foto: Onder toeziend oog van kunstenares Willeke Trommels van Stichting Openbare Schilderkunst pakken buurtbewoonsters het Wessel van der Maatenplein aan. Foto: Bernard Ensink

Het Wessel van der Maatenplein in de Indische buurt in Zwolle wordt zaterdag heropend. Buurtbewoners hebben op eigen initiatief geld ingezameld en het plein onder handen genomen. In het verleden werd het pleintje door voorbijgangers gebruikt als dumpplek voor afval. Nu, na de flinke opknapbeurt, is het een speelplek voor kinderen.

Bea, Brenda en Jolanda waren de rommel op het plein bij de Sumatrastraat vorig jaar helemaal beu. Ze inventariseerden wat nodig was om een verandering teweeg te brengen en zamelden zo’n 1.800 euro in. De plantenbakken zijn weggehaald en het plein is vlak gemaakt met groenstroken aan de zijkanten. Verder zijn er voor de kinderen een racebaan en een hinkelpad aangelegd. Geld is bij elkaar gehaald middels een door de buurtbewoners georganiseerde fancy fair in september 2015 en bijdragen van Woningstichting SWZ, Openbaar Belang, Wijkvereniging De Vlasakkers en Gemeente Zwolle.

De heropening van het plein wordt aanstaande zaterdag gevierd, van 14.00 tot 16.00 uur. Er zijn activiteiten en spelletjes en natuurlijk kunnen de racebaan en het hinkelpad worden uitgeprobeerd. Buurtbewoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De feestelijke opening wordt door Travers Welzijn gefaciliteerd met onder andere materialen.

;