Op onze wijkboerderijen bieden we natuureducatieactiviteiten ​aan. Voor basisscholen en kinderopvang zijn leskisten te huur. Kinderen maken met behulp van de leskisten kennis met de natuur tijdens leerzame buiten activiteiten.

Er zijn verschillende themakisten met materialen en opdrachten waarmee een leerkracht of groepsleider een les kan verzorgen op en rondom de basisschool. De lessen duren ongeveer anderhalf uur. Op dit moment kunnen de leskisten alleen gehuurd worden om op de basisschool zelf uitgevoerd te worden.

Leskist – Insecten
Groep 3 t/m 6
We gaan insecten vangen en observeren. De kinderen leren wat een insect is en welke soorten er zijn. Speciale aandacht is er voor de bij. Waarom is deze belangrijk voor ons?

Leskist – Bodemdiertjes
Groep 5 t/m 8
Voor het onderzoeken van de bodemdiertjes gaan we in de grond graven! In werkbakken bekijken en identificeren we de diertjes. De kinderen leren zo wat bodemdiertjes zijn.

Leskist – Bomen en planten
Groep 6 t/m 8
Bomen: Leerlingen doen individueel een boomonderzoek en leren bomen beter kennen. Met een boommeter rekenen kinderen uit hoe hoog een boom is en misschien zijn de sapstromen van de boom te horen.
Planten: leerlingen verzamelen en onderzoeken planten en leren hoe planten in elkaar zitten.

Leskist – Groene ontdekkers
Leeftijd 2-6 jaar
Voor groepen tot 12 kinderen.
Met de Groene ontdekkersleskist kunnen jonge kinderen de groene wereld om zich heen ervaren door hun zintuigen te gebruiken. Wat ruikt er bijvoorbeeld lekker op de boerderij en wat vies? Hoe voelen de haren van de dieren? Welke geluiden horen we op de boerderij als we stil zijn? Geschikt voor kleinere groepen kinderen.

Leskist aanvragen

NME opgave

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.