Op onze wijkboerderijen bieden we natuureducatie activiteiten voor basisscholen en kinderopvang aan. Kinderen maken kennis met de natuur tijdens leerzame buiten activiteiten op de wijkboerderij in de buurt. Door verschillende thema kisten gevuld met materialen en opdrachten kan een leerkracht of groepsleider een les verzorgen op een van onze locaties. Hieronder vind je ons aanbod, alle lessen duren +/- anderhalf uur.

Aai eens een konijn
Groep 1 en 2
Beschikbaar: hele jaar door
Kinderen gaan kennismaken met de dieren op de boerderij. Wie heeft wat uitgepoept? Welk kind hoort bij welke moeder? Er is natuurlijk ook tijd om de dieren zelf te ontmoeten en de boerderij zelf te ontdekken.

Ik ben een boer(in)
Groep 3 en 4
Beschikbaar: hele jaar door
Hoe dieren wonen en wat ze eten, heeft te maken met hoe dieren zijn. Kinderen gaan zelf na wat de dieren nodig hebben en maken een bezoek aan de wijkboerderij.

Van dier tot supermarkt
Groep 5 en 6
Beschikbaar: hele jaar door
Niet alleen de koe, maar alle dieren van de kinderboerderij hebben uiteindelijk te maken met de supermarkt. Welke producten er gemaakt worden van de dieren en hoe die gemaakt worden ontdekken kinderen zelf in deze les.

Water Leeft
Groep 3 t/m 6
Beschikbaar: mei t/m oktober
Met waternetten en verzamelbakken gaan kinderen naar een poel of sloot bij de wijkboerderij. Er worden waterdiertjes en waterplantjes verzamelt. In de werkbakken kunnen de waterdiertjes goed bekeken worden. Met behulp van zoekkaarten kan vastgesteld worden wat er gevangen is.

Insecten
Groep 3 t/m 6
Beschikbaar: april t/m oktober
We gaan insecten vangen en observeren. Er wordt geleerd wat een insect is en welke soorten er zijn. Speciale aandacht is er voor de bij. Waarom is deze belangrijk voor ons?

Bodemdiertjes
Groep 5 t/m 8
Beschikbaar: hele jaar tenzij het vriest
Voor het onderzoeken van de bodemdiertjes wordt er gegraven in de grond. In de werkbakken kunnen de diertjes bekeken en geïdentificeerd worden. Leerlingen leren wat bodem diertjes zijn en

Bomen en planten
Groep 6 t/m 8
Beschikbaar: april t/m oktober
Bomen: Leerlingen doen individueel een boomonderzoek en leren bomen beter kennen. Met een boom meter rekenen kinderen uit hoe hoog een boom is en misschien zijn de sapstromen van de boom te horen.
Planten: leerlingen verzamelen en onderzoeken planten rondom de wijkboerderij en leren hoe planten in elkaar zitten.

Groene ontdekkers
Leeftijd 2-6 jaar
Voor groepen tot 12 kinderen.
Beschikbaar: hele jaar door
Met de Groene ontdekkerskist kunnen jonge kinderen de groene wereld om zich heen ervaren door hun zintuigen te gebruiken. Wat ruikt er bijvoorbeeld lekker op de boerderij en wat vies. Hoe voelen de haren van de dieren? Welke geluiden horen we op de boerderij als we stil zijn? Geschikt voor kleinere groepen kinderen. Ook beschikbaar voor bezoekers op de wijkboerderij.

Bijna van start!

Binnenkort starten wij met ons NME-aanbod. Je kunt vast onderstaand formulier invullen, zodat we op de hoogte zijn van jouw interesse. We plaatsen je dan op de wachtlijst en nemen binnenkort contact met jou op.


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.