Op onze wijkboerderijen bieden we natuureducatie activiteiten voor basisscholen en kinderopvang aan. Kinderen maken kennis met de natuur tijdens leerzame buiten activiteiten op de wijkboerderij in de buurt. Door verschillende thema kisten gevuld met materialen en opdrachten kan een leerkracht of groepsleider een les verzorgen op een van onze locaties. Hieronder vind je ons aanbod, alle lessen duren ongeveer anderhalf uur.

Insecten
Groep 3 t/m 6
We gaan insecten vangen en observeren. Er wordt geleerd wat een insect is en welke soorten er zijn. Speciale aandacht is er voor de bij. Waarom is deze belangrijk voor ons?

Bodemdiertjes
Groep 5 t/m 8
Voor het onderzoeken van de bodemdiertjes wordt er gegraven in de grond. In de werkbakken kunnen de diertjes bekeken en geïdentificeerd worden. Leerlingen leren wat bodem diertjes zijn en

Bomen en planten
Groep 6 t/m 8
Bomen: Leerlingen doen individueel een boomonderzoek en leren bomen beter kennen. Met een boom meter rekenen kinderen uit hoe hoog een boom is en misschien zijn de sapstromen van de boom te horen.
Planten: leerlingen verzamelen en onderzoeken planten rondom de wijkboerderij en leren hoe planten in elkaar zitten.

Groene ontdekkers
Leeftijd 2-6 jaar
Voor groepen tot 12 kinderen.
Met de Groene ontdekkerskist kunnen jonge kinderen de groene wereld om zich heen ervaren door hun zintuigen te gebruiken. Wat ruikt er bijvoorbeeld lekker op de boerderij en wat vies. Hoe voelen de haren van de dieren? Welke geluiden horen we op de boerderij als we stil zijn? Geschikt voor kleinere groepen kinderen. Ook beschikbaar voor bezoekers op de wijkboerderij.

Leskist aanvragen

Wil jij een leskist aanvragen? Vul dan onderstaand formulier in. In verband met de coronamaatregelen kan de leskist nu helaas niet uitgevoerd worden op één van onze wijkboerderijen.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.