Wijkboerderij De Eemhoeve verbindt natuur en mens

Wijkboerderij De Eemhoeve heeft een verbindende functie in de wijken Aa-landen en Holtenbroek. Met een uitgebreid aanbod aan activiteiten verbindt De Eemhoeve de natuur en de stad en mensen onderling. Er is een diversiteit aan dieren, er zijn verschillende weiden, een grote akker en een hondenspeelweide. De wijkboerderij ligt op een mooie, groene locatie tussen de Aa-landen en Holtenbroek aan de Dobbe. Een groen hart te midden van wegen en huizen.

Wijkbewoners kunnen participeren als bezoeker of actief deelnemen als vrijwilliger. De Eemhoeve biedt ook mogelijkheden voor stages en participatie- of activeringstrajecten.
De medewerkers van Travers Welzijn werken hier samen met diverse organisaties. Denk aan scholen en Frion (ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking).

Op de boerderij werken allerlei mensen. Het varieert van mensen die bijzondere aandacht nodig hebben en hier werkritme willen opdoen tot ondernemers die onze faciliteiten gebruiken voor workshops. Wat deze doelgroepen gemeen hebben, is dat ze in een laagdrempelige omgeving in contact willen zijn met de natuur en met elkaar.

Dieren

Op Wijkboerderij De Eemhoeve is het een gezellige drukte van dieren. Tijdens de openingstijden kun je die volop komen bewonderen. We hebben varkens, geiten, schapen en ezels, maar ook kleine dieren zoals konijnen en kippen. We hebben zelfs een heuse bijenstal!

Openingstijden

Dagelijks is de wijkboerderij vrij toegankelijk en is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 15.30 uur (m.u.v. feestdagen en de kerstvakantie) en in de weekenden tijdens de voerdiensten.