Buitenterrein Vuurkracht bij de Schellerhoeve geopend

Zo’n drie maanden hebben de jongeren van Vuurkracht op Wijkboerderij de Schellerhoeve gewerkt aan het opknappen van het buitenterrein. Een oud houthok moest plaatsmaken voor een nieuw hok én ze maakten er een vuurplaats. Echt een plek voor de deelnemers van Vuurkracht waar de thema’s ‘vuur’ en ‘vonken’ volledig op z’n plek zijn.

Wijkboerderijcoördinator Bert Palland kreeg de eer om de buitenplaats passend te openen, door het doorhakken van een touw. Na drie keer hakken ging het touw door en was de buitenruimte officieel geopend. Bert: “Dat Vuurkracht bij ons op de wijkboerderij is, is echt super. Het is echt een aanwinst voor de Schellerhoeve. Er is altijd bedrijvigheid, er zijn jongeren bij betrokken en er zijn al mooie cross-overs met de BSO van Doomijn gemaakt. Ik hoop dat het hier nog lang mag blijven.”

Twee van de deelnemende jongeren ontvingen de bezoekers van de opening. Zij zorgden voor koffie en thee en na de opening kreeg iedereen een heerlijk stuk gebak van de jongens. Dat deden ze super!

Foto’s: Leah Kreiter
;