Kinderen denken mee over een fijne, gezonde en veilige stad

Op maandag 20 november is het eerste Zwolse kindercollege officieel geïnstalleerd door burgemeester Peter Snijders. In de Raadzaal van het stadhuis, dat ter gelegenheid van de Internationale dag van de Rechten van het Kind blauw was uitgelicht, ondertekenden de negen leden van het kindercollege een manifest over kinderparticipatie.

Burgemeester Peter Snijders zette hier namens de gemeente zijn handtekening onder. Hiermee spreekt de gemeente Zwolle haar intentie uit om de samenwerking met Zwolse kinderen aan te gaan over zaken die zij zelf belangrijk vinden. De leden van het kindercollege beloofden op hun beurt om hun eigen talenten in te zetten om de stad nog fijner, veiliger en gezonder te maken.

Burgemeester Snijders: “Het gemeentebestuur neemt belangrijke besluiten over de stad. We luisteren daarbij wel naar wat de volwassenen in Zwolle ervan vinden, maar we weten vaak niet hoe de kinderen in onze stad daarover denken. En wat ze belangrijk vinden. Ik ben daarom heel blij dat deze twaalf kinderen zich hebben aangemeld en mee willen denken.”

  “Ik zet mijn nieuwsgierigheid, behulpzaamheid en doorzettingsvermogen in om Zwolle mooier te maken.” – Puck, lid van het kindercollege

De Zwolse Kinderraad
Het kindercollege is onderdeel van De Zwolse Kinderraad: een initiatief om kinderparticipatie een grotere en duurzame rol in de gemeente te geven. Eerder dit najaar werd de kinderraad al verwelkomd door burgemeester Peter Snijders. De kinderen uit de kinderraad verzamelen wensen, ideeën en ervaringen van leeftijdsgenoten. Het kindercollege gaat vervolgens met deze input aan de slag om verandering te bewerkstelligen. Ook werkt het kindercollege toe naar de benoeming van een kinderburgemeester.

“Ik zet me in om de natuur in Zwolle te verbeteren en te behouden.” – Mick, lid van het kindercollege

Meer weten over de Zwolse Kinderraad? Je leest er meer over op De Zwolse Kinderraad

Noot voor de redactie
De Zwolse Kinderraad wordt uitgevoerd door Travers Welzijn in opdracht van gemeente Zwolle. Neem voor meer informatie contact op met coördinator Elske-Marije de Bruijn, e.debruijn@travers.nl of 06 – 4120 1670.

Foto’s: Leah Kreiter

Bijlagen: foto en logo. Groepsfoto van links naar rechts: Bo, Nele, Puck, Puck, Iris, Simon, Mick (zittend) Floor en Suus

;