Met je handen in de aarde tijdens de Stoere Buitendag!

Op donderdag 13 oktober organiseerden Stichting kinderboerderijen Zwolle, park de Stadshoeve en de wijkboerderijen van Travers Welzijn (de Eemhoeve, Klooienberg en Schellerhoeve) de ‘Stoere Buitendag’ voor kinderen van de basisscholen uit Zwolle.

 

Buiten valt er altijd wel wat te ontdekken. Op deze herfstdag doken de leerlingen van verschillende basisscholen uit Zwolle met hun neus het groen en met hun handen de aarde in tijdens de Stoere Buitendag 2022. Zo deden in totaal 700 leerlingen van basisscholen de Schatgraver, de Twijn, de Vrije school, de Aquarel en de Vlieger deden mee aan de Stoere Buitendag. Begeleid door leerkrachten, ouders en vrijwilligers van de boerderij maakten zij kennis met de natuur in hun eigen wijk door te speuren naar de kleuren van de natuur, spinnen en bodemdiertjes te zoeken of een vuurtje te stoken. Er werden heerlijke broodjes gebakken en de dieren op de boerderij werden gevoerd. Voor de activiteiten werd gebruik gemaakt van de natuurthemakisten die op elke locatie te vinden zijn zoals de bodemdiertjes.

De Stoere Buitendag is een samenwerking tussen Travers Welzijn, Stichting kinderboerderijen Zwolle en Stichting de Stadshoeve. Waarom we dit organiseren? Omdat buiten spelen in de herfst niet alleen heel leuk is, maar ook erg gezond en avontuurlijk is! Het is goed voor de ontwikkeling van de kinderen, bijvoorbeeld voor de zintuigen, beweging, creativiteit en het denken.

;